Valmentajalegenda jäämässä sivuun – ”Panostus päätoimiseen valmentajaan on tärkeä ja ainoa oikea askel”

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekon Mestiksessä pelaava KOOVEE tiedotti tiistaina nettisivuillaan, että joukkue saa Miikka Kuuselasta seuran edustusjoukkueen uuden ja päätoimisen päävalmentajan ensi kaudesta alkaen.

Valmentajalegenda Juha Pajuoja (arkistokuvassa) jää täten sivuun keväällä. Kuuselan, 42, kaksivuotinen pesti alkaa toukokuussa ja valmennussopimus kattaa pelikaudet 2019-21 sekä sisältää molemminpuolisen option kaudelle 2021-22.

Seuran nykyinen päävalmentaja on tyytyväinen siitä, että KOOVEE on päättänyt tehdä edustusjoukkueen vastuuvalmentajan toimenkuvasta päätoimisen.

– Nuoressa joukkueessamme on monia pelureita, jotka ovat ottaneet urallaan isoja askeleita eteenpäin kuluvan kauden aikana.

Pajuojan arki on kiireisen oloista.

– Itselläni oman yrityksen ja Mestis-päävalmentajan arjen pyörittämisen yhdistäminen on haastavaa, ja siksi seuran panostus päätoimiseen valmentajaan on tärkeä ja ainoa oikea askel pelaajakehityksen jatkuvuuden kannalta.

KOOVEEn nykyistä luotsia voi pitää valmentajalegendana, sillä hän on valmentanut kaudesta 1996-97 lähtien. Kokemusta Pajuojalle on karttunut komealla urallaan Liigassa mm. Ilveksen, Ässien ja TPS:n peräsimestä. Lisäksi hän on kuulunut myös Suomen eri junnujoukkueiden valmennustiimeihin.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…