Kun Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi saalisti yöllä 3-2-voittoon päättyneessä Columbus Blue Jacketsissa kaksi syöttöpinnaa, nosti suomalaistulokas kauden pistemääränsä jo lukemiin 10+19=29.

Paul Byronin maalin alustus, eli kauden 18. syöttöpiste oli historiallinen, kun se nosti Kotkaniemen kärkeen Montrealin seurahistoriassa 18-vuotiaiden syöttöpörssissä. Sentterin kanssa kärkipaikkaa jakavat Mario Tremblay (1974-75) ja Petr Svoboda (1984-85).

StatsCentre

@StatsCentre
In on Paul Byron's 2-0 goal vs CBJ tonight, Jesperi Kotkaniemi ties Mario Tremblay (1974-75) & Petr Svoboda (1984-85) for the most assists as an 18-year old with the @CanadiensMTL (18)

Kyseiset pelaajat ovat todellisia NHL-legendoja. Ensiksi mainittu edusti koko NHL-uransa Canadiensia yhteensä lähes 1 000 pelissä menestyksekkäästi: Tremblay on jopa viisinkertainen Stanley Cup -voittaja.

Svobodallakin on yksi cup-sormus sekä pelejä vyöllään jopa yli 1 100 kappaletta. Ainakin näiden meriittien perusteella Kotkaniemellä on tie tähtiin auki.

Se on tietysti sanomattakin selvää, että Habs-pelaajan suoritus on maagisen kova. NHL:n original six -joukkueisiin kuuluva Montreal kun on perustettu esimerkiksi yli sata vuotta sitten vuonna 1909. Suomalainen menee tilastossa vielä yksin kärkeen, kun hän täyttää 19 vuotta vasta tulevana kesänä.

Tehot 0+2 saalistaneen ja reilut 13 minuuttia peliaikaa kellottaneen suomalaisen maalisyötöt näet tästä ja tästä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Aleksander Barkov juonitteli ruotsalaisvahdin kahville NHL:ssä – katso nöyryyttävä osuma