Chicago Blackhawksin toimet puolustaja Henri Jokiharjun suhteen ovat ihmetyttäneet viime aikoina.

19-vuotias suomalainen lähetettiin tammikuun lopussa farmin puolelle, vaikka hän oli tätä ennen pelannut tasaisesti lähes 20 minuuttia ottelua kohden NHL-seuran mukana.

Jokiharju kutsuttiin tällä viikolla NHL:n puolelle, mutta nuorukainen pääsi pelaamaan vain toisessa Blackhawksin ottelussa – ja siinäkin vain yhdeksän minuuttia ja 14 sekuntia.

The Athletic -lehden toimittaja Mark Lazeruksen tietojen mukaan Jokiharju oli todella pettynyt ja yllättynyt ensimmäisestä AHL-komennuksestaan.

Kokenut toimittaja ei oikein ymmärtänyt Blackhawksin toimintaa nuoren suomalaisen suhteen.

– Hän tuskin edes pelasi viikonloppuna ja nyt hänet lähetettiin jo takaisin AHL:ään. Se siitä sitten. Ehkä Blackhawks kauppaa puolustajan siirtorajalla, niin näemme Jokiharjun sitten. Ehkä ei. On todella vaikea lukea mitä seura yrittää hänen suhteen, Lazerus tilitti.

– Mielestäni Blackhawks vain satuttaa omaa tekemistään pitämällä Jokiharjua poissa NHL-kokoonpanosta. Ei tämä poika ole vielä täydellinen, mutta hän on silti jo valmiiksi hiottu NHL-puolustaja. Hän on myös, ilman mitään epäilystä, yksi Blackhawksin parhaasta kuudesta puolustajasta – ehkä jopa parhaasta neljästä puolustajasta, toimittaja jatkoi.

Yksi läntisen konferenssin nimettömänä pysyttelevä pelaajatarkkailija oli myös hämmennyksissä Jokiharjun kohtelusta.

– Jokiharju on varmaan heidän paras puolustaja, vaikka se nyt ei vielä kerro paljoa, scoutti sanoi The Athletic -lehdelle.

Lazeruksella on selvä kanta siihen, missä Jokiharjun tulisi nyt pelata.

– Blackhawks tarvitsee häntä. Hän on seuran tulevaisuuden puolustuksen kulmakiviä. Heittäkää hänet kehiin ja näyttäkää hänelle miltä tuntuu taistella pudotuspelipaikoista maailman kovimmassa sarjassa. Hänen itseluottamustaan ei voi tuhota niin, eikä hänen kehityksensä pysähdy siitä. Hän on kuitenkin jo todistanut olevansa NHL-puolustaja. Blackhawks tarvitsee puolustajia niin monta kuin vain voi saada.