Patrik Laineen tuorein maaliton putki NHL:ssä venähti lauantaina jo kymmenen ottelun mittaiseksi Winnipeg Jetsin hävittyä jumbojoukkue Ottawa Senatorsille vieraissa maalein 5-2.

Laine kyllä tarjoili komean lättysyötön joukkueensa avausmaaliin, mutta maalinteko itsessään tuntuu olevan miehelle tällä hetkellä vuoren korkuinen haaste. Suomalaistähden itseluottamuksen puute maalintekotilanteissa näkyykin kakkosketjussa miehen sentterinä operoivan Bryan Littlen mukaan selvällä tavalla tämän pelissä.

– Tuntuu, että hän yrittää tällä hetkellä syötellä enemmän kuin laukoa. Yritämme saada hänet laukomaan enemmän, koska sillä tavalla saat murrettua tuollaiset putket, Little sanoi Laineesta NHL.comin haastattelussa viitaten tämän maalittomaan jaksoon.

Mies muistaa silti kehua suomalaislaitahyökkääjänsä namupassia joukkueensa avausmaaliin lauantain ottelussa.

– Se oli hieno syöttö suoraan lapaani, en valita. Kokonaisuudessaan haluaisimme kuitenkin hänen laukovan enemmän, Little toteaa.

Osasyyllinen Laineen tehottomuuteen on Little itse, sillä keskushyökkääjä ei pysty omalla pelinrakentelukyvyllään luomaan Laineelle tekopaikkoja NHL:n huippusentterien tapaan.

Tällä kaudella 55 ottelua tehoin 25+11=36 pelannut Laine saattaa hyvinkin saada rinnalleen uuden sentterin vielä ennen 25. helmikuuta umpeutuvaa NHL:n siirtotakarajaa. Yhtenä vaihtoehtoina huhuissa on pyörinyt Ottawa Senatorsissa viimeistä sopimuskauttaan pelaava Matt Duchene, joka olisi Jetsin kakkoskentän keskelle Littleen verrattuna täysin eri kaliiberin sentteritähti.

LUE MYÖS: Mikko Rantasen edustaman Coloradon surkea vire jatkuu – paikka pudotuspeleissä kohta kiven alla!