Alkukaudella NHL:n parhaisiin joukkueisiin tehokkaan ykköskenttänsä johdolla kuulunut Colorado Avalanche kyntää tällä hetkillä todella syvässä suossa.

Joukkue kärsi lauantaina jo kuudennen peräkkäisen tappionsa häviämällä New York Islandersille vieraissa jatkoajan jälkeen maalein 4-3.

Avalanche päästää tällä hetkellä liikaa maaleja, eikä se myöskään onnistu saamaan omaa peliään uomiinsa. Alkukaudella joukkuetta kannatellut ykkösketju on sekin tätä nykyä tehoton. Lauantaina yksikään Avsin maaleista ei ollut ykköskentän käsialaa.

Myös vielä kauden puolivälissä NHL:n pistepörssiä johtanut Mikko Rantanen on hyytynyt muun joukkueen tavoin. 22-vuotiaan suomalaistähden tehot kuudesta tappiopelistä ovat vaisut 1+1.

Mikä pahinta, alkukaudesta pelkältä suupalalta vaikuttanut pudotuspelipaikka on sekin jo pahemman kerran uhattuna. Lännen viimeistä villi kortti -paikkaa hallussaan pitävä ja ottelun Avalanchea vähemmän pelannut St. Louis Blues on karannut nimittäin viiden ottelun voittoputkensa myötä jo kolmen pisteen karkumatkalle.

Loppukauden otteluohjelma on hurjan rankka ja tiivistahtinen, minkä vuoksi Avalanchen onkin pakko löytää pelinsä nopeasti mieliäkseen pudotuspeleihin. Tulevan viikon otteluohjelma on jälleen haastava, kun vastaan luistelevat Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets sekä St Louis Blues.

LUE MYÖS: Patrik Laineen keskushyökkääjä kiteyttää suomalaisen itseluottamusongelmat: ”Yrittää syötellä enemmän kuin laukoa”