Ohhoh! Alasarjajoukkueelta ”seurahistoriansa merkittävimmät sopimukset” – liigalegenda ja AHL-mestari mukaan

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekon II-divisioonassa pelaava joensuulainen Karjalan Kopla tiedotti mm. Facebook-sivuillaan, että se on tehnyt loppukauden mittaiset ja samalla seurahistoriansa tähän saakka merkittävimmät sopimukset legendaarisen Pavel Brendlin, 37, ja kokeneen liigahyökkääjän Petri Lammassaaren (syksyn 2015 arkistokuvassa), 33, kanssa.

Tsekki Brendl on mm. Calder Cup -voittaja ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari. Hänellä on kokemusta AHL-pelien lisäksi myös esimerkiksi NHL:stä, KHL:stä, NLA:sta ja SHL:stä. Brendl pelasi KalPassa kaudella 2010-11 sekä Jokipojissa Mestistä NHL:n työsulkukaudella 2004-05.

– Kevättalvi on tunnetusti jääkiekkoilijan parasta aikaa. Minulta kysyttiin kiinnostusta lähteä mukaan vielä kerran mielenkiintoiseen projektiin Koplassa, ja tuloksen näette tässä. Pääsimme sopimukseen muutamassa päivässä, Brendl sanoo.

– Koplalla on alkamassa kovat pelit, kun tavoittelemme nousua. Uskon pystyväni tuomaan vielä oman mausteeni mukaan vahvaan joukkueeseen.

Lammassaari on Facebook-julkaisun mukaan innoissaan mahdollisuudesta päästä mukaan kamppailemaan sarjanoususta. Hänenkin ura on komea, kun vyöllä on mm. reilusti yli 400 liigaottelua ja lisäksi kokemusta on myös muutamista eurooppalaisista alasarjoista.

– Täytyy sanoa, että olen erittäin mielissäni tästä mahdollisuudesta päästä Kopla-paitaan. Joukkue on vahva, ja en näe syytä miksi emme menisi tällä joukkueella pitkälle kevääseen.

– Henkilökohtaisella tasolla pelihalut ovat erittäin kovat.

Kopla keikkuu II-divisioonan 4. lohkon kärjessä, kun se on voittanut kauden 17 pelistään jopa 14.

Joukkue on kyseiseen sarjaan varsin nimekäs, kun sitä tähdittävät mm. Mestis-legenda Matti Koistinen sekä ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti Roope Hämäläinen.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?