Samaan aikaan vihattu ja rakastettu Boston Bruinsin Brad Marchand on noussut todella yllättävässä tilastossa lähelle NHL:n kärkeä. Taalajäillä kymmenen vuotta sitten kaudella 2009-10 debytoinut Stanley Cup -voittaja on ollut poikkeuksellisen kova pelote joukkueensa alivoimilla.

Kun viime yönä 4-1-voittoon päättyneessä San Jose Sharks -pelissä syntyi taas yksi alivoimarysä, nosti ristiriitainen hyökkääjä alivoimamaalien määränsä jo 25:een.

Se on seitsemänneksi eniten koko NHL:ssä laiturien kymmenen ensimmäisen kauden aikana. Aiemmin kolmos-nelosketjun ”rotaksi” mieLletty, mutta sittemmin myös kärkiketjuissa koviin ratkaisuihin pystynyt Marchand on noussut huimaan seuraan kyseisessä tilastossa.

Hän nimittäin seuraa mm. Jari Kurria ja Esa Tikkasta muutamien maalien päässä. Koska kuluva kausi on Marchandille kymmenes, tekee rankingissa ylöspäin nouseminen tiukkaa.

StatsCentre

@StatsCentre
For players to play the majority of their careers as a winger, @NHLBruins elite penalty killer Brad Marchand's goal Tuesday vs SJS tied him for 7th on this list of career shorthanded greatness

Oli miten oli, tämäkin tilasto osoittaa sen, kuinka monivaltainen pelaaja kanukki lopulta on. Hän on viimeistellyt tällä kaudella 62 ottelussa komeat pinnat 25+49=74.

LUE NHL:N ULKOMAALAISIA PELAAJIA KÄSITTELEVISTÄ TUOREIMMISTA JUTUISTA MYÖS:
Nyt on kova: ”Pienemmän” kiekkomaan tähti toistamassa Jari Kurrin ja Wayne Gretzkyn vuosia vanhaa urotekoa?

NHL:n sensaatiopelaaja uskomattomassa kunnossa – tällaiseen urotekoon on pystytty viimeeksi 1950-luvulla