Esimerkiksi Suomen, Ruotsin, Venäjän sekä pohjoisamerikkalaisten maiden takana jääkiekon ”haastajamaihin” kuuluvan Saksan Leon Draisaitl on tekemässä NHL:ssä tällä kaudella todella kovaa temppua.

Kun maalilinko on pyssyttänyt talven 62 pelissä 38 häkkiä, on saksalaisen ottelukohtainen maalikeskiarvo 0,61. Tuo kerrottuna runkosarjan ottelumäärällä (82), tulee ennustetuksi maalimääräksi Draisaitlille noin 50.

Jos hyökkääjä kiskoo tuon määrän maaleja, tekee hän omanlaista historiaa Oilersin sotisovassa. Aiemmin joukkueesta ovat nimittäin 50 maalin haamurajaan pystyneet todella legendaariset Jari Kurri ja Wayne Gretzky vuosia vuosia sitten kaudella 1986-87.

Sportsnet Stats

@SNstats
Leon Draisaitl scores twice and is now on pace for 50 goals. The #Oilers have not had a 50-goal scorer since 1986-87 (Gretzky and Kurri). #LetsGoOilers

Taalajäihin kaudella 2014-15 ensimmäiset luistimenpiirtonsa tehneen saksalaisen aiempi maaliennätys oli 29 kihausta. Connor McDavid on kollegaansa kuusi maalia perässä tämän kauden osalta (38-32).

Kanadalaisesta puheen ollen mainittakoon, että McDavidin suurin kausikohtainen maalimäärä on 41 häkkiä viime talven runkosarjasta.

Draisaitlin Saksa on ehkä enemmän ja vähemmän ”pienemmän” kiekkomaan statuksessa ainakin pelilliseen tasoon nähden, vaikka toki sen pääsarja DEL-liiga on kovatasoinen. Ylsipä maa myös vuosi sitten Pyeongchangissa sensaatiomaisesti hopealle. Huomioitava seikka on se, että NHL-tähdet eivät pelanneet Etelä-Korean olympiajäillä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Kaapo Kakolla realistiset mahdollisuudet ykkösvaraukseksi? Maalitahti aivan mieletön

NHL:n sensaatiopelaaja uskomattomassa kunnossa – tällaiseen urotekoon on pystytty viimeeksi 1950-luvulla

Todella kova maalilinko – Patrik Laine noussut NHL-legendojen perään, ohitti Ilja Kovaltshukin ikiajoiksi

Nyt helpottaa? Maaleja liukuhihnalta, Patrik Laine koko kautta tuijottamalla poikkeuksellisen kovassa tikissä

Aleksander Barkov jatkaa tulikuumana: ”Yhdellä sanalla: supertähti!”

Oho! Sebastian Aho vastannut jo nuorena NHL:ssä huutoon loistavasti – tehopelaaja teki historiaa

Carolinan suomalaiskolmikko pisteille – Teuvo Teräväinen iski hirmutehot 1+3! Katso ottelun huippuhetket täältä