Dallas Starsissa tällä kaudella tehot 10+14=24 painanut Miro Heiskanen on saanut NHL-uralleen maagisen kovan alun. Suomalaisen maalimäärä on sellaista valuuttaa, johon ei moni pysty.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on vasta kolmas pakki Dallasissa, joka on pystynyt tekemään kymmenen maalia nimenomaan tulokaskausista puhuttaessa.

Samaan on pystynyt viimeisen noin 40 vuoden aikana kaksi pelaajaa. He ovat Jokereissakin luutinut John Klingberg kaudella 2014-15 ja Brad Maxwell aikoinaan kaudella 1977-78.

Sportsnet Stats

@SNstats
Miro Heiskanen is the 3rd rookie defenceman in #GoStars franchise history to score 10 goals (John Klingberg in 2014-15 & Brad Maxwell in 1977-78).

Ei Heiskaselta mitään pois, mutta esimerkiksi Dallasin kautta aikain kolme parasta maalintekijää pakkien keskuudessa ovat Sergei Zubov, Darryl Sydor ja Derian Hatcher – jotka kaikki aloittivat uransa muualla kuin tähtipaidoissa. Klingberg on tässä tilastossa neljäntenä.

Heiskasen tähdittämä Dallas on irti seuraavan kerran myöhään lauantai-iltana Arizona Coyotesia vastaan. Lauantai on suomalaisille muutenkin täynnä herkkua, sillä mm. Boston Bruins, Minnesota Wild ja Colorado Avalanche hyppäävät peleille jo kello 20 alkaen.

Suomen aikaa tämän päivän puolella alkaa peräti kahdeksan ottelua.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Oho! NHL:n suurlupauksen uran alku maagisen kova – noussut jo Wayne Gretzkyn rinnalle

NHL:n lupauksen maalitahti lähes mykistävä: Vain Patrik Laine ja kaksi legendaarista konkaria edellä

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tehottomia – kolmannelta suomalaiselta näyttävä oivallus isoon maaliin