Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen osoitti nerokkuutensa NHL-maailmassa paljon puhuttaneiden pelaajakauppojen suhteen. Suomalaisvelho piti kiinni venäläisestä tähtikaksikostaan Artemi PanarinSergei Bobrovski, ja samalla hän hankki potentaaliset pistepelotteet Matt Duchenen ja Ryan Dzingelin.

Kekäläinen kertoi seuran nettisivuilla, että hän kuuli joitain tarjouksia, mutta samalla hän painotti rakastavan kumpaakin venäläistä. Kaupat kyseisten pelaajien suhteen eivät lopulta olleet lähelläkään toteutumista.

– Ei ollut olemassa mitään tarjousta, joka olisi ollut meidän kannaltamme järkevä nyt tai tulevaisuudessa. Päätös oli helppo.

Taalajäillä jo kaudella 2010-11 debytoinut Bobrovski on sarjan tähtivahteja. Hän on vuodesta toiseen päälle 90 prosentin torjuja, ja lisäksi venäläiselle on osoitettu kahdesti suurin mahdollinen henkilökohtainen kunnia eli Vezina Trophy. Se on pytty sarjan parhaalle maalivahdille.

– Tämä on loistavaa luksusta niin kauan kuin voimme nauttia hänen palveluistaan. Ja meillä on supertähti Panarinin lisäksi joitain tärkeitä lisiä kokoonpanossamme. Olemme sen vuoksi vahvempia, Kekäläinen iloitsi.

Näitä tärkeitä kappaleita ovat sentteri Duchene ja toinen hyökkääjä Dzingel. Kummatkin tulivat Ottawa Senatorsista joukkueeseen, jonka tavoitteet ovat päivänselvät.

– Olisin onnellinen, jos etenisimme neljännelle kierrokselle ja voittaisimme sen. Se on tavoite, Kekäläinen täräytti viitaten neljännellä kierroksella Stanley Cupin finaaleihin.

– En usko, että yksikään joukkue nostaisi käsiään ylös yhden otteluparin voittamisen jälkeen ja olisi tyytyväinen.

Blue Jackets on omassa divisioonassaan tällä hetkellä kolmantena.