San Jose Sharksin seuralegenda Joe Thornton on kuulunut koko vuosituhannen ajan NHL:n kovimpiin pistelinkoihin, joskin kolmen maalin illat ovat 39-vuotiaalle vuoden 1997 ykkösvaraukselle harvinaista harkkua.

Viime yön kierroksella mies kuitenkin onnistui tempussa – kahdeksan ja puolen vuoden tauon jälkeen – vieläpä oman NHL-uran alkuvuosien seuraansa Boston Bruinsia vastaan. Onnistumisen riemu näkyi harmaapartaisen kanadalaislegendan kasvoilla lapsenomaisena tuuletuksena vielä vaihtoaitiossakin.

Tällä kaudella 51 ottelussa tehot 13+21=34 iskeneen ”Jumbo Joen” maali per erä -tahti ei riittänyt lopulta aivan voittoon asti, sillä vierasjoukkue Bruins nappasi kaksi pistettä mukaansa viemällä ottelun jatkoajalla maalein 5-6.