HPK:ssa liekehtivän hyökkääjä Niclas Luceniuksen kausi on ollut vähintäänkin värikäs. Vaikka pelaaja siirtyi jo marraskuun alussa LeKistä Hämeenlinnaan, keikkui hän vielä taannoin Mestiksen pistepörssissä ”teksti-tv-sijoilla”.

KHL:ssä ja muutamassa muussa eurooppalaisessa sarjassa urallaan pelannut hyökkääjä on ollut nyt suomalaisissa sarjoissa äärettömän tehokas. LeKissä hän takoi 15 ottelussa messevät tehot 5+18=23, HPK:ssa pinnoja on nyt kasassa 28 pelatun ottelun jälkeen 12+16=28.

Yli piste per peli -tahti kahdessa sarjassa yhdelle pelaajalle yhden kauden aikana on tietysti harvinaislaatuinen temppu. Mestiksen Twitter-tilikin huomioi sentterin tilastot varsin mielenkiintoisesta näkökulmasta.

– Niclas Lucenius painanut viimeiseen 13 liigapeliin kymmenen maalia. Mestiksessä teki alkukaudella 15 peliin viisi maalia.

– Jos tässä nyt lasketaan 1+1, niin kertoneehan tuo jotain Mestiksen nykytasosta, sarjan tilillä veisteltiin.

Tehoista voisi päätellä loogisesti kenties sen, että Mestiksessä keskushyökkääjä oli selvä pelintekijä ja maalipaikkojen luoja, kun taas Liigassa rooli painottuu enemmän maalien latomiseen.

Oli miten oli, mm. Sveitsissä, Slovakiassa ja Saksassa pelannut 29-vuotias hyökkääjä kovaa valuuttaa ainakin kotimaan kahdella ylimmällä sarjaportaalla.

Lucenius on jo nyt Kerhon kuudenneksi paras pistemies, neljänneksi tehokkain maalari ja seitsemänneksi paras syöttelijä – vaikka hän on pelannut parisenkymmentä peliä muita kärkinimiä vähemmän.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:
Liigaseura solmi jatkosopimuksen nuoren maailmanmestarin kanssa – jatkaa joukkueessa kaksi kautta