NHL:ää seuraaville on yleisessä tiedossa, että Florida Panthers jahtaa kuumeisesti Columbus Blue Jacketsin venäläiskaksikkoa. Pantterit haluaisivat lisätä hyökkääjä Artemi Panarinin ja maalivahti Sergei Bobrovskyn riveihinsä ennen siirtotakarajan umpeutumista.

Columbus ei ole kuitenkaan valmis luopumaan tähtikaksikostaan ilman, että saisi palasia, joilla taistella pudotuspelipaikasta vielä tällä kaudella. TSN on nostanut esiin mahdollisuuden, että Florida olisi antamassa vaihdossa tähtihyökkääjä Jonathan Huberdeaun.

Huberdeaun kauppa-arvo olisi markkinoilla varmasti erittäin korkea. Hän on melkein piste per peli -tason laitahyökkääjä ja hänensopimuksensa kestää vielä kevääseen 2023 asti. Se on vuosipalkaltaan nykystandardeilla edullinen: 5,9 miljoonaa dollaria.

Huberdeaun kaltaisesta hyökkääjästä luopuminen tarkoittaisi todennäköisesti sitä, että Floridalla olisi varmuus venäläistähtien pitkäaikaisesta sitoutumisesta. Huberdeaulla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä, joten mikään pakko hänen ei olisi suostua kauppaan.

Lue myös: Jarmo Kekäläinen hankkimassa NHL:n toisen venäläistähden? Lähde: tuttu pelaaja tähtäimessä