No joko nyt alkaa kiri? Liigan häntäpään vajonnut joukkue pulassa – pestasi maailmanmestarin apuihin

Liigassa edelleen pudotuspelipaikasta taatusti haaveileva KooKoo tiedotti nettisivuillaan lainanneensa maalivahti Niilo Halosen (arkistokuvassa), 20, kuuden seuraavan ottelun ajaksi. Nuorten maailmanmestari on HIFK:n sopimuspelaaja, mutta hän on edustanut koko kauden helsinkiläisten yhteistyöjoukkue Jokipoikia.

– Halonen on ikäluokkansa kärkimaalivahti Suomessa ja pelannut tasaisen varmasti Mestiksessä. Iso kiitos IFK:lle ja Jokipojille tämän lainan järjestymisestä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Joukkue oli ennen nuorten lupauksen pestaamista pulassa siinä mielessä, että sen lähtökohtainen ykkösveskari Juha Järvenpää on ollut lasaretissa. Hän ei todennäköisesti enää runkosarjassa ehdi pelaamaan.

– Järvenpään toipumisennuste on tällä hetkellä pari kuukautta. Haluamme mahdollistaa Oskari Salmiselle pelaamisen A-nuorissa, mikä on ollut viime viikkoina mahdotonta. Halosen laina antaa meille aikaa kartoittaa maalivahtitilannettamme loppukauden osalta.

Mestiksen joensuulaisjoukkueessa 25 ottelua suhteellisen hyvin prosentein 90,8 torjunut veskari on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari keväältä 2016.

Halonen kertoi kuluvan sesongin syyskaudella, että Mestis on hänelle kaikella kunnioituksella ainoastaan väliaskel.

– Me käymme paljon keskusteluita HIFK:n kanssa. Kyllä silti mennään peli kerrallaan. Mestis on hyvä sarja, mutta pääosin tämän pitäisi olla välisteppi. Täällä pitää onnistua, jos haluaa muualle, veskari sanoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa marraskuussa erään Jokipoikien ottelun jälkeen.

Kun KooKoo kaatoi Sportin viime viikonloppuna kahdesti, on joukkueella pudotuspelipaikkaan matkaa enää seitsemän pinnaa. Vaasalaispoppoo on tällä hetkellä viimeinen jatkoon menevä joukkue, yhden ottelun kouvolalaisia enemmän pelanneena.