Mikko Rantasen joukkuekaverin vati totaalisesti nurin – kommentoi nyt kohauttanutta temppuaan: ”Ei tekosyitä”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon kohautti äskettäin melkoisen yllättävällä tavalla. Pelaajalta meni vati täysin nurin tappiollisen Calgary Flames -koitoksen loppuhetkillä.

– Näin hänen sanovan sanat ”hoida vain työsi”. Se on todella huolestuttavaa, kun tuon tason pelaaja on noin turhautunut. Se kertoo hyvin koko Coloradon tilasta, TV-kommentaattori Kelly Hrudey kommentoi vaihtoaitiossa tapahtunutta purkausta aiemmin.

Nyt MacKinnon kertoi itse tapahtuneesta NHL.comin nettisivuilla.

– En voi tehdä niin, olin vain turhautunut, pistelinko myöntää.

Tuo 3-5-tappio oli Avalanchelle jo kahdeksas yhdeksässä edellisessä kamppailussa.

– Lisäksi Flamesin Matthew Tkachuk oli juuri osunut tyhjään maalin. Olin vain turhautunut. Rakastan pelata Bednarille, kanadalainen viittasi edustamansa joukkueen luotsi Jared Bednariin.

MacKinnonin raivoamisessa on niin hyviä kuin todella uhkaaviakin puolia. Toisaalta joukkueen yhden suurimman tähden (26+40=66) melskaaminen osoittaa sen, että viime vuosina pääasiassa kaukana kärjestä räpeltänyt joukkue haluaa oikeasti menestyä, mutta toisaalta se kertoo uhkaavaa kieltä myös kärkimiesten epätoivosta.

– Luulen, että kaikki olivat turhautuneita, mutta itse olin ainoa, joka teki niin. Ei tekosyitä – kaikki haluavat voittaa.

MacKinnonin vadin nurin sai myös se, ettei maalivahti Semjon Varlamovia otettu vaihtoon aiemmin. Pelaajan mukaan luotsi reagoi tässä asiassa liian hitaasti.

– Se ei häirinnyt minua lainkaan, Bednar itse sanoi viitaten tähtensä temppuiluun.

Seuraava kommentti osoittaa juuri sen, miksi raivoamisessa on käänteislogiikkaa käyttäen havaittavissa myös hyviä asioita.

– Tätä rakastan Nathanissa ja muissa joukkueemme pelaajissa. Heillä on paloa, tunteita ja intohimoa.

Bednar tietää rypemisestä huolimatta sen, miten tähänkin tilanteeseen tulee suhtautua.

– Tehtäväni valmentajana on vain varmistaa, että ajamme tunteita, intohimoa ja energiaa oikeisiin paikkoihin ja, että teemme sen myönteisellä tavalla.