Mestiksessä lätkäistiin valtava pelikielto – karusti jyrätty pelaaja loukkaantui pahasti

© Kuva: Juha Tamminen

Mestis tiedotti nettisivuillaan, että Jokipoikien Lassi Raitaselle on tuomittu valtava kahdeksan ottelun pelikielto.

Sarjan sivuilla kirjoitettiin, että videoleikkeen perusteella perjantaisen Jokipojat-Hermes-ottelun eräässä tilanteessa kokkolalaisten Juho Korhonen kuljetti kiekkoa hyökkäysalueelle vasenta kaistaa pitkin. Niin sanotun ringetteviivan kohdalla pelaaja syötti pikkumustan kohti keskustaa, minkä jälkeen Raitanen taklasi häntä.

Taklattu pelaaja oli taklaushetkellä selvästi irti laidasta. Taklaus aiheutti pelaajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Näin tilanne täytti laitataklauksen tunnusmerkistön, ja oli siten rangaistava teko. Taklaus suoritettiin selvästi sen jälkeen, kun pelaaja oli luopunut kiekosta, jolloin teko täytti niin ikään myöhästyneen taklauksen tunnusmerkistön.

Kurinpitoryhmä katsoi, että Raitasen olisi tullut havaita pelaajan erittäin haavoittuva asento sekä se, että pelaaja oli reilusti irti laidasta. Tästä huolimatta Raitanen suoritti taklauksen loppuun verrattain kovalla vauhdilla sekä korostaen taklausta ponnistavalla liikkeellä ylöspäin.

Lisäksi sivuilla huomautettiin, että taklattava pelaaja loukkaantui vakavasti. Se, kauan Korhonen on pois, ei käy selväksi ainakaan kokkolalaisten kotisivuilta. Hän oli sivussa Jokipojat-peliä seuranneesta lauantain SaPKo-ottelusta.

Kovan pommin voit katsoa esimerkiksi painamalla tätä.

Raitasen edustama Jokipojat keikkuu Mestiksessä neljäntenä ja Korhosen edustama Hermes kärjessä.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…