Chicago Blackhawks -pakki Henri Jokiharjun osalta kausi rapakon takana on sujunut komeasti taannoisesta katsomokomennuksesta huolimatta. NHL:ssä debytoinut puolustaja on viimeistellyt 37 ottelussa tehot 0+12=12 (-6), ja pääsipä hän juhlimaan loppiaisena nuorten maailmanmestaruutta.

Joukkueen juhannuksen 2017 ykköskierroksen varauksen reitti taalajäille on siinä mielessä erikoinen, ettei hän ole pelannut esimerkiksi AHL:ssä peliäkään. Jokiharju tuli NHL:ään suoraan WHL:n Portland Winterhawksista.

– Harva nuori kaveri pystyy siirtymään noin kivuttomasti Liigaan ja tekemään heti noin suuren vaikutuksen, Blackhawksin veteraanipuolustaja Duncan Keith ylistää NHL.com/fi:n mukaan.

Reilusti yli tuhannen NHL-ottelun pakki jatkaa kehuen Jokiharjua. Suomalainen on Chicago-konkarin mukaan kehityksessä edellä omaa ikäluokkaansa luistelunsa ja kiekkovaistojensa ansiosta.

– Jokiharju osaa luistella, lukee peliä hyvin ja liikuttaa kiekkoa hyvin. Hän on iän mukana tullut vahvemmaksi, ja sekin on auttanut hänen peliään. Hän erottuu muista peliälynsä ansiosta, NHL Central Scoutingin John Williams ylistää.

Blackhawksin GM Stan Bowman puolestaan antaa todella yllättävän kuuloisen kommentin. Sekä alle 20- että alle 18-vuotiaiden maailmanmestari kun ei ole hanojaan saanut auki NHL:ssä ainakaan vielä.

– Hänen täytyy oppia puolustamaan NHL-tasolla. Hänen hyökkäyspelaamisensa on jo erinomaista.

Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton kuvailee suomalaispuolustajaa painottaen sitä, että nuorten MM-jäillä tehot 2+3=5 (+6) iskenyt Jokiharju oli kisoissa isossa ruudussa.

– Hänellä oli iso rooli Suomen kultajoukkueessa nuorten kisoissa, ja hän sai turnauksessa hieman lisää itseluottamusta. Toivottavasti hän kehittyy lisää kauden jälkimmäisen puoliskon aikana.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Agenttikaan ei ota selvää NHL-supertähden jatkoaikeista – ”Tarvitsemme uuden tapaamisen”

NHL kutsuu pian? Suomalaislupaus dominoi farmiliigan tähdistökilpailuissa

Näytönpaikka! NHL-seura nosti suomalaispelurinsa farmista