Tulokaskauttaan pelaava Henri Jokiharju ei mahtunut sunnuntaina Chicago Blackhawksin kokoonpanoon, kun joukkue kukisti Washington Capitalsin maalein 8-5.

19-vuotiaan suomalaisen kohdalla katsomokomennus johtui kuitenkin lepuutuksesta, eikä niinkään siitä, millaisia viime aikojen peliesitykset ovat olleet.

Päävalmentajan Jeremy Colliton kertoi The Athleticin haastattelussa, että hän haluaa antaa nuorille välillä lepoa, eikä kuluttaa heitä puhki. Näin ollen katsomokomennuksia voi tulla jatkossakin.

– Ajattelen, ettei hänen tarvitse pelata jokaista ottelua, kuten ei kenenkään muunkaan. Runkosarjassa on 82 ottelua ja nuorten on vaikeaa pitää tasonsa korkealla jokaisessa ottelussa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että katsomokomennukset johtuisivat siitä. Tämä avaa mahdollisuuden lisäharjoittelulle tai videoiden katsomiseen, joiden avulla voimme jatkaa nuorten kehittämistä, Colliton perusteli ratkaisuaan The Athleticille.

Jokiharju on pelannut tällä kaudella NHL:ssä 36 ottelua, joissa hän on saalistanut komeat 12 syöttöpistettä. Väliajoin suomalainen on ollut jopa joukkueensa parhaimmistoa.