Vai oli Jesperi Kotkaniemen varaaminen NHL:ään virhe? GM lyttäsi epäilijät huimasti – ”Ihanteellinen valinta”

© Kuva: Getty Images

Muistatko, minkälaisia reaktioita NHL:ään juhannuksena kolmantena Montreal Canadiensin toimesta varatun Jesperi Kotkaniemen nappaaminen sai aikaan?

Jos et muista, niin voit verestää muistia esimerkiksi tällä ja tällä jutulla.

Kuluvalla kaudella 27 kamppailussa tehot 3+9=12 latonut ja kokonaisvaltaisilla otteillaan ihastuttanut suomalaislupaus on sittemmin hiljentänyt epäilijät. Habsin GM, ex-pelaaja Marc Bergevin antoi varsin maukkaan piikin epäilijöiden suuntaan.

– Kotkaniemi oli meille ihanteellinen valinta. Jos eteen tulee paljon potentiaalia omaava nuori sentteri, hänet on varattava. Emme voineet ohittaa sitä tilaisuutta, Bergevin latasi NHL.com/fi-sivuston mukaan.

Myös joukkuekaverit ovat mielissään suomalaisen panoksesta. Alle 18-vuotiaiden kaksinkertainen MM-mitalisti on kehittynyt peli peliltä heti debyyttikaudellaan.

– Meihin on tehnyt vaikutuksen se, miten Jesperi on kehittynyt ottelu ottelulta ja parantanut peliään, vaikka on vasta 18-vuotias. Joskus se voi olla kaikkein vaikeinta. Hän oli tosi hyvä jo harjoitusleirillä, mutta on noussut sen jälkeen tärkeäksi osaksi joukkuettamme, Canadiens-pelaaja Brendan Gallagher suitsutti, ja jatkoi:

– Jesperi on osoittanut, että hän pystyy oppimaan virheistään, eikä hän tee samaa virhettä kahdesti. On lupaavaa nähdä tuollaista nuoren pelaajan kohdalla, sillä se antaa merkkejä hänen potentiaalistaan ja siitä, miten hyvä hänestä voi vielä tulla.

Kotkaniemi on näyttänyt sen, ettei hän arastele ”likaistakaan” peliä.

– Jesperi ei pelkää. Luulen, että hän on nauttinut kaikesta tästä. Hän on joutunut pariin kahakkaankin, mutta on tullut niistä pois nauraen. Hän nauttii pelin siitäkin puolesta. Se on tärkeä juttu, jos haluaa menestyä tässä liigassa, Gallagher ylisti.

– Pitää olla valmis kamppailemaan ja menemään tiukkoihin paikkoihin. Hän on iskenyt osumansa yleensä ihan maalin läheltä.

Kotkaniemen osalta kausi on ollut siinäkin mielessä maaginen, että alkukaudesta hänen pelipaikkansa NHL:ssä ei suinkaan ollut kiveen hakattu. Paluu Ässiin ei kuitenkaan lopulta ollut tarpeellinen taalajäiden tähtiin murtautuneen pelaajan kohdalla.