Dallas Starsin venäläisvahti Anton Khudobin venyi yöllä ällistyttävään temppuun 2-0-voittoon päättyneessä Nashville Predators -ottelussa. Maalivahti torjui nollapelin uskomattomalla tavalla venyen kiekon tielle huikeat 49 kertaa.

Samalla venäläiskassari teki Dallasin ja sitä edeltäneen Minnesota North Starsin seurahistoriaa. Koskaan aiemmin nollapeliin ei ole vaadittu yhtä montaa torjuntaa. Aiempi rekordi oli lähes 50 vuoden takaa, kun Cesare Maniago pysäytti Toronto Maple Leafsin maaliskuussa 1970 komealla 41 torjunnalla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Anton Khudobin posted 49 saves to set a @DallasStars / North Stars franchise record for most saves in a shutout, a mark previously set by Cesare Maniago (41 saves on March 1, 1970 vs. TOR). #NHLStats #DALvsNSH

Ottelussa myös suomalaiset joutuivat pureskelijan rooliin. Tappio mahtoi maistui pahalta Preds-vahti Pekka Rinteen suussa, joka joutui torjumaan ykköstähti Khudobiniin verrattuna ”vain vähän” – 28/30 laukausta.

Toinen suomalaisen ja toki muiden Predators-pelaajien nöyryytystä lisäävä seikka on se, että tähtipaidat ovat läntisessä konferenssissa keskikastissa ja Nashville kärkipäässä – ainakin toistaiseksi. Nyt tuli silti käkättimeen.

Nashvillelle vuoden loppu on ollut todellista tervanjuontia. Joukkue on hävinnyt jo viisi ottelua putkeen.

LUE MYÖS:
NHL:n suomalaistähtien edustama joukkue lähellä kriisiä – onko sinivalkoinen duo syypää tappiokierteeseen?