NHL:ssä viime vuosina parhaimpien joukkueiden kastiin liittyneen Nashville Predatorsin ylle on viime aikoina kertynyt todella tummia pilviä.

Preds ajautui ennen joulutaukoa sarjassa jonkinlaiseen kriisiin, sillä viidestä edellisestä koitoksesta se on haalinut vain kolme pinnaa surkealla maalierolla 9-14. Yhdeksän tehtyä maalia on toiseksi pienin määrä koko sarjassa kyseisen ottelumäärän otannalla.

Tästä voi päätellä sen, että joukkueen tappiot ovat seurausta hyökkäyspään ongelmista. Pakki Roman Josin mukaan ongelmia on myös alakerrassa, mutta maalivahdit Pekka Rinne ja Juuse Saros eivät ole uhkaavaan kierteeseen syypäitä.

– Jokainen peli on erilainen, mutta selvästikin meidän täytyy puolustaa paremmin Rinteen ja Saroksen edessä. Kauden ensimmäisissä peleissä teimme niin, puolustaja sanoi taannoisen Chicago-tappion jälkeen.

Myös pelien alut ovat tuottaneet Nashvillelle tuskaa viime aikoina.

Kaikkien haasteiden lisäksi myös vieraspelit ovat olleet viime aikoina täydellistä tervanjuontia. Viidessä edellisessä keikkaottelussa pistepussi on kasvanut vain pinnalla.

– Tuntuu siltä, ettemme lähde liikkeelle niin hyökkäävällä asenteella kuin pitäisi. On lähdettävä viemään pelejä heti alusta lähtien ja yritettävä tehdä ensimmäinen maali. Tätä asennetta pitäisi näkyä vieraspeleissä enemmän, Josi oli sanonut.

– On luotava tilanteita. Lyömme liian usein kiekkoa päätyyn, kun yksi hyökkääjä on jo hyökkäyssiniviivalla ja kaksi muuta vielä omalla alueella. Siten vain menetämme kiekon. On ehkä alettava pelata yhtenäisemmin ylöspäin ja tehtävä peliä sitä kautta. On pidettävä huolta siitä, että kun tilanteita tulee, ne pelataan 100-prosenttisesti, Ryan Hartman oli miettinyt.

Predators on Keskisessä divisioonassa kakkosena haasteellisista viime ajoista huolimatta.

Lähteet: nhl.com/fi, The Athletic