Liigan historiakirjat menivät viime viikonloppuna uuteen uskoon, kun Lukon veskari Lassi Lehtinen kiskaisi kiekon maaliin TPS-ottelussa. Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti on vasta kautta aikain toinen veskari, joka on pystynyt maalaamaan maamme pääsarjassa.

Ensimmäisen osuman teki Mika Järvinen Lukkoa vastaan kymmenisen vuotta sitten joulukuussa 2008. Sportia edustavalta veskarilta oli kysytty Liigapörssin Twitter-tilin haastattelussa, että ajatteliko hän, että seuraava maalivahdin tekemä maali antaa odottaa itseään kymmenen vuotta.

– Se on varmaan monen sattuman summa, onnittelut tätä kautta. Ilman muuta hieno juttu, teki vielä hienon maalin. Mutta en olisi ehkä uskonut, että näin kauan menee.

Järvinen ei vaikuta olevan luonnollisesti katkera, vaikka hän ei enää ainoa maalin tehnyt veskari olekaan.

– Kyllä minäkin sen katsoin, Sport-torjuja myönsi.

Vaikka Lehtisen edessä oli Järvisen tavoin tyhjä rysä, ei pikkumustan lennättäminen kaikkien yli kohteeseen ole maailman yksinkertaisin homma.

– Ei se niin helppoa kuitenkaan ole, voitte kysyä vaikka Lehtiseltä, Järvinen veisteli loppuun.

Liigapörssi

@Liigaporssi
Tästä @VaasanSport'in @jameshampton60'in fiiliksiä eiliseltä sekä Lassi Lehtisen tekemästä maalista. #liigapörssi #liiga #VaasanSport #valitsemut

Lehtisen osuman voit katsoa alhaalta tai painamalla tätä.

Liigakausi jatkuu lauantaina kuudella ottelulla. Kierroksen ensimmäiset pelit alkavat kello 17 ja kaksi viimeistä kello 18.30.