Kuten sanotaan, on toisen epäonni toisen onni. Todd McLellanin potkiminen pellolle aiemmin syksyllä Edmonton Oilersin peräsimestä on ollut öljypaitaisen joukkueen yksi fiksuimmista vedoista hetkeen. Joukkueen kelkka on rajun tempun jälkeen kääntynyt Ken Hitchcockin alaisuudessa totaalisesti etenkin maalivahtipeliä tuijottamalla.

Sportsnet Stats -niminen Twitter-tili nimittäin tietää kertoa, että ennen Hitchcockin aikakautta joukkueen veskarit torjuivat pikkumustia 89,1 prosentin varmuudella päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 3,07.

Nyt uuden luotsin aikakaudella on kuitenkin tapahtunut järisyttävä muutos: Torjuntaprosentit ovat yhteensä 92,4, päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 1,98.

Tilasto on tietysti sinivalkoisten lasienkin läpi katsottaessa huikean hieno.

Oilersille 15 pelaamastaan ottelusta jo kymmenen voittoa torjunut Mikko Koskinen on antanut kyseiseen faktaan panoksellaan paljon. Hänen henkilökohtaiset tilastonsa nimittäin näyttävät lukemia 92,7 ja 2,20.

NHL:ään liki kymmenen vuoden tauon jälkeen palanneen suomalaisen varjoon jääneen Cam Talbotin numerot vastaavasti ovat heikot 89,5 ja 3,12. Tästä voi tietysti päätellä sen, että Koskisen on jatkettava virettään vastaisuudessakin.

Oilers liitää taalajäillä jo neljän ottelun voittoputkessa. Viime yönä se kellisti Mikko Rantasen tähdittämän Colorado Avalanchen lukemin 6-4.

LUE MYÖS:
Uskomatonta! Mikko Rantanen jälleen maagiseen temppuun – vain yksi pelaaja on pystynyt samaan vuosia sitten

Jälleen valmentajapotkut NHL:ssä! Jesse Puljujärven koutsi sai tylysti monoa