Uskomatonta! Mikko Rantanen jälleen maagiseen temppuun – vain yksi pelaaja on pystynyt samaan vuosia sitten

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen tulikuuman Mikko Rantasen viime yö oli kaksijakoinen. Hyökkääjä toki nakutti Edmonton Oilersia vastaan tehot 1+3=4, mutta samalla Avs taipui numeroin 4-6 jo toiseen peräkkäiseen tappioon. Neljästä edellisestä ottelusta se on ottanut vain yhden voiton.

Joukkueen koneen yskiminen ei kuitenkaan ole hidastanut nuorten maailmanmestarin marssia. Yön neljä tehopinnaa takasivat sen, että Nousiaisista kotoisin oleva tähti takoi jo 50 pinnan rajan rikki saldon näyttäessä vakuuttavia lukemia 13+39=52.

Rantanen on sarjassa ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa pelaaja, joka on pystynyt puhkaisemaan kyseisen rajan. Temppu on luokkaa ällistyttävä ja harvinainen, sillä aiemmin vain yhden ainoan kerran Avs-pelaaja on rikkonut ensimmäisenä kaikista mainitun rajan.

Ruotsalaislegenda Peter Forsberg pystyi tähän parikymmentä vuotta sitten, kaudella 1997-98 runkosarjan 36 ottelussa. Rantasen tempun kovuudesta jotain kertoo se, että hänen vyöllään on nyt vain 31 kamppailua.

Avs yrittää kääntää joukkueen näkökulmasta uhkaavaan suuntaan menevää kelkkaa seuraavan kerran viikonloppuna, jolloin se kohtaa St. Louis Bluesin.

LUE MYÖS: Mikko Rantanen viimeisteli monsteritehot – uskomaton pisteputki elää yhä