Upeasti kautensa aloittaneen Edmonton Oilers- maalivahti Mikko Koskisen huippuvireen ylle on viime aikoina leijunut tummia pilviä.

Ottelussa Vancouver Canucksia vastaan Koskinen sai kylmää kyytiä ja joutui päästämään avauserässä kiekon selkänsä taakse neljästi torjuen ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana vain kaksi kertaa.

Toisessa erässä 30-vuotiaan suomalaiskolossin tilalle maaliin luisteli Cam Talbot, joka torjuikin kaikki 14 laukausta. Canucks vei kuitenkin mittelön lopulta 4-2.

Koskinen on nyt hävinnyt kolme peräkkäistä otteluaan, mutta joukkueen sisällä luottamus häneen ei ole kadonnut minnekään.

– Kaikkein viimeksi tästä voi syyttää meidän maalivahtejamme. He ovat pelanneet koko kauden ajan hyvin. Meidän kenttäpelaajien olisi pitänyt pelata paremmin ensimmäisessä erässä, mutta peli levisi liian usein käsiin, Oilersin tähtihyökkääjä Leon Draisaitl kommentoi torstain ottelua NHL.com/fi:n mukaan.

Myös 20.marraskuuta edmontonilaisjoukkueen komentoonsa ottanut konkariluotsi Ken Hitchcock tuki luottoveskariaan.

– Hän (Koskinen) on ensimmäinen, joka sanoo, että hänellä oli huono ilta. Hän on hyvin suorapuheinen ja sanoo asiat niin kuin ne ovat. Näitä iltoja sattuu. Meillä oli kyllä paikkoja tasoittaa peli, mutta emme saaneet kiekkoa paikoista sisään, Hitchcock totesi ja lisäsi, että Koskinen tietää pystyvänsä parempaan ja on parempi seuraavassa ottelussa.