Kumman lämäri olikaan kovempi – Kimmo Timosen vai Teppo Nummisen? ”Eihän se laukaus Kimelläkään kova ole…”

© Kuva: Getty Images

Muistatko ennen Karjala-turnauksen Leijonat-Tsekki-peliä järjestetyn Kimmo Timosen paidanjäädytysjuhlan? Entä muistatko, minkälaista hauskaa piikkiä yksi kaikkien aikojen suomalaispakeista heitti toisen legendan, eli Teppo Nummisen suuntaan?

– Oli minulla yksi asia, joka oli parempi kuin Tepolla. Se oli lämäri. Ja minun lämärini oli ihan surkea, joten mitähän se kertoo Teppo sinun lämäristäsi? Stanley Cup -voittaja ja nelinkertainen olympiamitalisti veisteli aiemmin syksyllä järjestetyssä tilaisuudessa.

SuomiKiekko-sivusto kysyi Nummiselta oman näkemyksensä asiaan.

– Eihän se laukaus Kimelläkään kova ole, mutta en uskalla kehua, että minulla olisi ollut kovempi laukaus. Joka vuosi mentiin syöttöjen kautta, NHL:ssä yhteensä 1 454 ottelua pelannut ja niissä tehot 126+534=660 iskenyt Numminen virnistelee.

– Jos kaksi vastaan yksi -hyökkäys tulee, niin mieluummin syötän. Sen verran vähän oli luottamusta laukaukseeni, legenda jatkaa.

Vaikka erityisesti NHL:ssä ja maajoukkueessa komean uran tehnyt Numminen on kiekkopiireissä ihmisten huulilla edelleen, ei hän itse peleihin helpolla lähde. Esimerkiksi kotimaista Liigaa hän seuraa ”jonkin verran”.

– Minulla on Niklas-poika ja silloin, kun hänellä ei ole harjoituksia ja hän haluaa mennä peliin, niin sitten mennään hänen ehdoilla.

– Täytyy myöntää, että halleihin en itse lähde. Perheen kanssa mennään, ja isäkin lähtee – tavallaan siitä (peleissä käymisestä) on tullut perhetapahtuma. Mikäs sen parempaa on kuin jääkiekko, se kiinnostaa kaikkia ja sen analysoiminen. Kyllä Liigaa tulee edelleen seurattua.

Juttutuokio käytiin marraskuussa ennen Pelicans-Tappara-ottelua ja haastattelu on kirjoitettu 22. joulukuuta.

Miska Miettinen, Lahti