Jevgeni Malkin ja Patrik Laine kalpenevat? Täysin uskomatonta jälkeä tekevä NHL:n tulokas maagiseen temppuun

© Kuva: Getty Images
Liigassa Jukurit - Sport! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Ei ole todellakaan väärin kirjoitettu, jos Elias Petterssonin mainitaan olevan kuluvan NHL-kauden timanttisin tulokas. Vancouver Canucksin tulikuuma hyökkääjä on paukuttanut kauden 30 ottelussa tulokkaalle täysin käsittämättömät tehot 17+18=35.

Etenkin maalimäärä on tulokkaiden keskuudessa ällistyttävän kova NHL:ssä laskettuna kaudesta 1988-89 lähtien. Uransa 30 ensimmäisessä pelissä enemmän osumia on pystynyt latomaan vain viisi pelaajaa.

He ovat 24 kertaa debyyttikautensa 1992-93 kärkeen osunut Teemu Selänne ja samalla sesongilla 23 maalia paukuttanut Eric Lindros sekä 18 häkin Joe Sakic (1988-89), Donald Audette (1990-91) ja Aleksandr Ovetshkin (2005-06).

Petterssonin 17 maalia ovat kunnioitettavaa luokkaa, sillä samaan ylsivät Jevgeni Malkin kaudella 2006-07 ja Patrik Laine parisen vuotta sitten.

Ruotsalainen teki viime yönä vain yhden maalin, mutta se syntyikin Edmonton Oilersia vastaan niin tärkeään paikkaan kuin vain voi syntyä. Tulokkaiden täysin ylivoimaisen pistepörssin kärkinimen 3-2-osuma jäi 4-2-numeroihin päättyneen pelin voittomaaliksi.

Liigassa Jukurit - Sport! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!