Häh? Suomalaispelaaja jyräsi muutama kausi sitten mutasarjoissa – viilettää nyt tähtien kanssa Euroopassa

© Kuva: Juha Tamminen

Taannoin Pelicansin jättäneen ja Liigaa myös Jukureissa pelanneen Keni Karalahden tarina ei ole aivan sieltä perinteisimmästä päästä. Tällä kaudella lahtelaisjoukkueen lisäksi myös Mestis-seura Heinolan Peliittoja edustanut pakki nimittäin viiletti vielä kaudella 2014-15 kolmosdivisioonajoukkue HC Vissyssä.

Karalahti liekehti tuolla kaudella reilusti yli maali per peli -tahtiin. Sen jälkeen edessä olikin siirtyminen Mestiksessä pelaavaan keuruulaisen KeuPa HT:hen. Suomessa puolustaja ehti mainittujen joukkueiden lisäksi edustamaan Suomi-sarjassa pelannutta joensuulaista Kiekkokoplaa ja Liigassa Mikkelin Jukureita, kunnes edessä oli iso askel.

Nopeasti jo ulkomaan kentille ponnistanut Karalahti nimittäin siirtyi syksyllä Slovakiaan HK Popradiin. Maan pääsarjassa kolmantena ennen sunnuntain pelejä olleen Popradin suomalaispelaaja oli saalistanut ennen päivän kierrosta yhden syöttöpinnan.

Vain muutamassa vuodessa alasarjoista ulkomaille ponnistanut Karalahti pelaa kovassa seurassa, kun alkukauden Mestis-pelit vaihtuivat Slovakiaan.

Esimerkiksi sarjan pistepörssin kärkipäähän kuuluvat mm. Jokereita aikoinaan edustanut Ladislav Nagy sekä MM-kisoissa keväällä pelannut Marcel Hascak.