Colorado ei olisi mitään ilman Mikko Rantasta? Tämä tilasto kertoo paljon suomalaisen ylivoimasta NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Kuten lukuisat komeat tilastot osoittavat todeksi, on Colorado Avalanchen Mikko Rantasen johtama ketju ollut NHL:ssä jäätävän kovassa vireessä läpi koko syksyn. Suomalaisen pistepörssin kärkinimen sekä Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kemiat ovat kohdanneet ällistyttävän hyvin.

Nyt upeiden eri tilastofaktojen jatkoksi eräästä hienosta knoppitiedosta viesti NHL:n suomenkielinen sivusto.

Avsin ykkösketjussa pelaavat MacKinnon ja Rantanen ovat nimittäin olleet järjestämässä peräti 36 maalia. Tämä on selvästi paras lukema sellaisessa tilastossa, johon on laskettu ne maalit, joissa vähintään kaksi saman ketjun pelaajaa on yltänyt pisteille.

Kaikki kunnia kanadalais-ruotsalaiselle kaksikolle, mutta nuorten maailmanmestarin ylivoimasta kertoo jotain se fakta, että kakkossijalla vastaavassa tilastossa on Landeskog – Rantanen 23 maalilla.

Tilastokolmosena ovat Calgary Flamesin Jonathan GaudreauSean Monahan sekä Pittsburgh Penguinsin Jevgeni MalkinPhil Kessel 22 rysällä. Jälkimmäisenä mainittu duo ei tosin enää pelaa samassa ketjussa tasaviisikoin.

Koska kyseisen tilaston kaksi kärkisijaa ovat ainakin toistaiseksi Coloradon hallussa, voivat kaksikot tehdä historiaa.

Yhden ketjun pelaajat ovat viimeeksi vieneet kaksi ensimmäistä sijaa parisenkymmentä vuotta sitten kaudella 1997-98. Silloin Pittsburgh Penguinsin Ron Francis ja Jaromir Jagr värkkäsivät yhdessä 64 maalia sekä Jagr ja Stu Barnes 38 osumaa.

Kuten tilastot osoittavat, ei Colorado välttämättä olisi läheskään samanlaisessa liidossa ilman Rantasta. Joukkueen sopii toivoa, että tulikuuma suomalaishyökkääjä pysyisi kasassa koko kauden niin tuloksenteon kuin terveydenkin suhteen.

LUE MYÖS:
Tulikuumalla iskukyvyllä seurauksensa: Mikko Rantasella oiva sauma paukuttaa ällistyttävään temppuun NHL:ssä!

Tähän ei ole kukaan pystynyt – jo 40 pinnan rajan rikkonut Mikko Rantanen ihmeelliseen temppuun NHL-jäillä

Ällistyttävää! Mikko Rantasen johtama ketju uskomattomaan temppuun – samaa nähty NHL:ssä useita vuosia sitten


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – JUKURIT

Onko Jukureille tiedossa lisää HIFK-painajaisia?