Tulikuumalla iskukyvyllä seurauksensa: Mikko Rantasella oiva sauma paukuttaa ällistyttävään temppuun NHL:ssä!

© Kuva: Getty Images

Kun Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on nakuttanut joukkueensa 27 pelissä jo huimat tehot 11+34=45, voi suomalainen ihan oikeasti rikkoa jopa mielettömän sadan pinnan rajan NHL:ssä.

Koska joukkueella on runkosarjassa pelejä jäljellä 55 kappaletta ja nuorten maailmanmestarilla sataan pinnaan matkaa yhtä paljon, riittää kolminumeroiseen pistemäärään pinna per peli -tahti. Toki Rantasen tulisi pysyä esimerkiksi terveenä ja välttää loukkaantumiset.

Pinna per peli -tahtiin yltämisen voisi kuvitella olevan tulikuumalle laitahyökkääjälle ainakin alkukauden perusteella helppoa. Syksyn keskiarvo kun on häkellyttävä 1,66.

Sadan pisteen rikkominen olisi todella kova temppu, sillä esimerkiksi viime kaudella runkosarjassa kolminumeroiseen pistemäärään pääsi kolme pelaajaa. He olivat Connor McDavid (41+67=103), Claude Giroux (34+68=102) ja Nikita Kutsherov (39+61=100).