Yle: Muistatko, kuinka ”kakkosvahti” Pekka Rinne lytättiin aikoinaan tylysti? – ”On NHL aika heikkotasoinen”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne teki taannoin komeaa historiaa NHL:ssä. Joukkueensa luottoratsu on nyt suomalaisvahtien voittotilaston kärki 320 päänahalla.

Kempeleläislähtöisen veskarin lähtökohtien mukaan häneltä ei taalajäillä ehkä odotettu paljoa. Nashville varasi Rinteen vuonna 2004 vasta kahdeksannella kierroksella numerolla 258.

Suomalaistorjuja sai aikoinaan kovaakin tylytystä, ja hänen tasonsa ajateltiin kertovan myös NHL:n tasosta rajua kieltä.

– Muistan, kuinka eräässä suomalaislehdessä kirjoitettiin, että on se NHL aika heikkotasoinen liiga, kun sinne varataan nykyään kakkosmaalivahditkin. Sain muutenkin jonkun verran hymähtelyitä Pekan varaamisesta, Nashvillen kykyjenetsijä Janne Kekäläinen virnisteli Yle Urheilun mukaan puolisentoista vuotta sitten.

Rinne debytoi taalajäillä kaudella 2005-06. Kuten tilastot todistavat, on suomalaisesta sittemmin kasvanut yksi sarjan parhaista maalivahdeista.

Sinivalkoisten voittotilaston kärkeen nouseminen lämmittää joukkueen leirissä.

– Tämä on mahtavaa. Hän on ollut erittäin tärkeä meille, eikä vain tällä kaudella, vaan kaikkina täällä pelaaminaan vuosina. Oli hienoa nähdä hänen saavuttavan tuo virstanpylväs, päävalmentaja Peter Laviolette ylisti NHL.com/fi-sivuston mukaan.

– Hän on tehnyt tämän organisaation eteen hienoja asioita, ja ajan myötä kun voittaa tarpeeksi, niin ennätyksiä tulee. Hän on loistava.

Lähteet: NHL.com/fi, Yle Urheilu