Tätä ei ole hetkeen koettu: Vaikeuksissa tarpova NHL-dynastia syvällä – ”Kärsivällisyyteni on loppumassa”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä lähivuosina dynastiaksi vuosien 2016 ja 2017 mestaruuksien ansiosta muovautunut Pittsburgh Penguins tarpoo tällä hetkellä syvällä. Joukkue on voittanut seitsemästä edellisestä pelistään vaan yhden.

Toinen vähintään yhtä syvällä, tai tilastoja katsomalla jopa syvemmällä oleva joukkue on Los Angeles. Kyseiset laumat vaihtoivat pelaajia keskenään, kun heikosti aloittanut Carl Hagelin matkasi Kingsiin ja Tanner Pearson Penguinsiin.

Pensin GM Jim Rutherfordin mukaan joukkueessa oli pakko toimia vaikeina aikoina.

– Emme seuraa Stanley Cupin voittamista juuri nyt, Rutherford manasi kaupan jälkeen NHL.comille ja kertoi samalla ”muutosten olleen välttämättömiä”.

Penguinsin pitkäaikaisen GM:n sivustolle antamat kommentit kuulostivat jopa todella huolestuttavilta viime vuosina menestykseen tottuneen joukkueen näkökulmasta.

– Olen yleensä erittäin kärsivällinen, mutta nyt kärsivällisyyteni on loppumassa, GM oli muotoillut vallitsevasta tilanteesta ennen kolmivuotisen jatkosopimuksen julkaisemista.

Valoa tunnelin päässä

Rutherford on harvoja GM:iä, joka on pystynyt johtamaan kaksi eri seuraa mestaruuteen. Pittsburghin tuplamestaruuden lisäksi hän rakensi Carolina Hurricanesin vuoden 2006 mestarijoukkueen.

Kanadalainen uskoo omiinsa tukalista ajoista huolimatta. Pearson-Hagelin -kauppa saattoi olla ensimmäisen askel kohti parempaa huomista.

– Jokainen haluaa voittaa mestaruuden. Uskon yhä, että me voimme (voittaa), Rutherford painotti miettien samalla tulevaa.

– Voimmeko venyä siihen tänä vuonna vai onko meidän tehtävä joitain muutoksia ja voitettava se ensi vuonna…

Myös presidentti ja toimitusjohtaja David Morehouse sanoi olevansa varma siitä, että Rutherford tekee menestyksen eteen kaiken tarvittavan.

– Olemme hieman laskusuhdanteessa, mutta emme paniikissa. Hän aikoo tehdä sen, mitä hänen tarvitsee tehdä, jotta joukkue paranisi. Se on hänen tehtävänsä.

Pittsburgh on jäänyt NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle edellisen kerran kaudella 2005-06, jolloin se sukelsi koko sarjassa toiseksi viimeiseksi.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.