Rovaniemeltä lähtöisin oleva 27-vuotias Joonas Alanne jätti kotimaan kaukalot viime kauden päätteeksi siirryttyään japanilaiseen Nikko Icebuksiin. Suomessa Liigaa Pelicansin paidassa yli 200 ottelussa pelannut hyökkääjä on ollut Asia Leaguessa kovassa vireessä.

Liigassa yhteensä tehot 31+18=49 iskenyt Alanne nimittäin johtaa sarjan maalipörssiä 12 kihauksellaan. Samaan määrään ovat pystyneet Aleksandr Frolov ja Bill Thomas.

Näistä ensiksi mainittu on melkoisen kova tekijä kansainvälisilläkin kentillä. 36-vuotias venäläinen on voittanut värisuoran mitaleilta MM-kisoissa, lisäksi vyöllä on myös lähes 600 NHL-ottelua.

Thomas vastaavasti on pelannut taalajäillä vajaat sata kamppailua, ja viime kaudella hän viiletti kuuden pelin verran Ilveksen sotisovassa tehoin 2+1=3.

Kolmikon taakse on jäänyt myös liuta esimerkiksi eteläkorealaisia olympiakävijöitä, jotka edustivat maatansa viime kevään kotikisoissa. Maalipörssi on löydettävissä kokonaisuudessaan sarjan virallisilta nettisivuilta tätä klikkaamalla.

Alanteen edustama Icebucks on kahdeksan joukkueen sarjassa neljäntenä.