Miten tämä on mahdollista? NHL-yllättäjä uskomattomissa liekeissä – nousi jo Wayne Gretzkyn rinnalle

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senatorsista Florida Panthersin paitaan täksi kaudeksi siirtynyt Mike Hoffman on ollut viimeaikoina ällistyttävässä iskussa. Viime yönä entisen joukkueensa reppuun yhden häkin iskenyt kanadalainen on jo käsittämättömässä 16 ottelun pisteputkessa.

Laituri on vasta kuudes pelaaja koko NHL:n historiassa, joka on pystynyt vähintään näin pitkään putkeen uudessa joukkueessaan.

Hoffman nousi kovaan seuraan, sillä aiemmin 16 mittelön putkeen ovat pystyneet maailman kaikkien aikojen ykkösnimi Wayne Gretzky Los Angeles Kingsissä kaudella 1988-89 ja Mike Rodgers NY Rangersissa seitsemän kautta aiemmin.

Gretzky myös kärjessä

Kaikkien aikojen tilastokärki on Gretzky vieläkin kovemmalla suorituksella: Hän venyi jo mainitulla Kings-sesongilla myös 23 ottelun putkeen. Ottawa Senatorsin Dany Heatley pääsi lähelle (22) kaudella 2005-06.

NY Islandersin Pierre Turgeon (1991-92) ja silloisen Chicago Black Hawksin Clint Smith (1943-44) ovat tilastossa jaetulla kolmospaikalla 18 mittelöä käsittäneillä putkillaan.

NHL:n runkosarjoissa noin 50-60 pisteen takuumieheksi itsensä todistaneen Hoffmanin vire on saattanut yllättää monet, sillä hän viilettää nyt edelleen yli piste per peli -tahdissa.

Hyökkääjällä riitti yöllä aihetta iloon muutenkin. Hänen joukkueensa kaatoi Ottawan todellisissa maalikarkeloissa lukemin 7-5.