Mitä ihmettä? NHL-seuralta käsittämätöntä kohtelua KHL-supertähdelle – ”Miksi edes hommata minut?”

© Kuva: Getty Images

New York Islanders teki kesällä yhden vuoden mittaisen ja kahden miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen KHL-tähti Jan Kovarin kanssa.

Kovar ei saanut harjoitusleiriltä paikkaa Islandersista ja seura lähetti hänet AHL:ään juuri ennen kauden alkua. Useiden huhujen mukaan Kovar ei kuitenkaan suostunut matkaamaan AHL:ään, joten Islanders päätti purkaa hänen sopimuksensa tylysti.

28-vuotiaan tshekkihyökkääjän mukaan asia ei kuitenkaan mennyt niin.

– En saanut edes harjoitella Islandersin mukana. Kaksi viikkoa ilman harjoittelua – vain juoksemista. Uskon, että isoin virheeni oli se, etten saanut harjoitusleirillä paikkaa Islandersin neljän parhaan sentterin joukosta. Tätä on vaikeaa arvioida, mutta seura teki kaikkensa päästäkseen minusta eroon. Oli epämiellyttävää, kun he raportoivat, että en matkannut farmijoukkueeseen. Jos minulle olisi sanottu, että minun täytyy totutella Pohjois-Amerikan pelityyliin AHL:ssä, olisin mennyt sinne, Kovar sanoi tshekkilehti Isportin haastattelussa.

– Se raha mitä minulle tarjottiin, niin heidän oli vain parempi peluuttaa nuoria pelaajia – ymmärrän sen. Mutta mietin vain, että miksi he edes hommasivat minut. Islanders ei halunnut minun pelaavan edes AHL:ssä – puhumattakaan NHL:ssä. Jos olisin saanut 10 miljoonan dollarin sopimuksen, he olisivat tehneet samalla tavalla, tshekkitähti jatkoi.

– En puhunut GM Lou Lamoriellon kanssa, mutta aluksi kaikki oli upeaa. Hän saapui etukäteen minua vastaan Islandersin tiloissa. He auttoivat minua ja perhettäni. Mutta yhtenä aamuna he vain pysäyttivät minut ja sanoivat, ettei minun tarvitse enää mennä harjoituksiin. Vietin kaksi viikkoa kotona. He eivät halunneet lähettää minua edes AHL:ään – heitä ei kiinnostanut se.

Kovar viime allekirjoitti viime viikolla koesopimuksen Anaheim Ducksin farmiseuran kanssa ja miehen alku on ollut hieno. Ensimmäiseen kahteen otteluun on syntynyt jo kaksi maalia.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004