Työttömien tähdistökenttä – tässä ovat Liigan parhaat sopimuksettomat pelaajat

© Kuva: Ilari Isotalo

Liiga-kausi on enää reilun viikon päässä, ja joukkueet etsivät rostereihinsa vielä viime hetken täydennyksiä. Joukko viime kauden huippunimiä on kuitenkin vielä ilman sopimusta, joten koostimme tähdistökentällisen Liigan sopimuksettomista pelaajista.

Tolppien välissä torjuu Janne Juvonen. Nashvillen varaamaa maalivahtia oltiin pitkään viemässä Atlantin toiselle puolelle, mutta kehitys junnasi paikallaan. Ailahtelevaisuus on lahjakkaan Juvosen perisynti. Toistaiseksi hän ei ole urallaan pelannut yhtään runkosarjaa 92 torjuntaprosentilla.

TPS tuskin tarvitsee riveihinsä enää uutta puolustajaa, kun joukkue hankki riveihinsä Topi Jaakolan. Näin ollen NHL-konkari Henrik Tallinder on vapailla markkinoilla. 39-vuoden kypsässä iässä uran lopettaminen on aina vaihtoehto, mutta näin lähellä seuraavan kauden alkua luotettava oman pään puolustaja ei ole ilmoittanut mitään luistinten laittamisesta naulaan. Viime kaudella ruotsalaispuolustaja iski tehot 5+17.

Puolustajista myös Jake Newton on vailla sopimusta ja täydentää tähdistökenttämme puolustuksen kiekollista osaamista. Jenkkipuolustaja aloitti viime kautensa KooKoon riveissä ja pelasi Suomen betonipääkaupungissa 52 ottelua tehoin 12+23. Loppukaudesta osoite vaihtui Jyväskylään, jossa Newton pelasi 14 ottelua pudotuspelit mukaan lukien ja sai tililleen viisi tehopistettä.

Vailla sopimusta olevista hyökkääjistä tehokkain on Pelicansissa pelannut Jesse Saarinen, joka löytää paikkansa tähdistökentän laidasta. Kausi ei ollut lahtelaishyökkääjän parhaita, mutta tehopisteitä kertyi silti 36. Pelicansin hyökkäyksessä on vielä rutkasti tilaa vahvistuksille, mutta lahtelaisseuran siirtomarkkinaverkot ovat todennäköisesti vesillä isomman kalan perässä.

Sentteriksi valikoituu todellinen jokerikortti Teemu Ramstedt, jonka uran seuraava askel on mielenkiintoinen. Vielä kaudella 2015-16 sentteri oli Liigan parhaimmistoa ja paukutti 52 tehopistettä. Kahdessa kaudessa Ramstedtin arvostus on laskenut kuin lehmän häntä. Viime kaudella 32 ottelussa Lukon paidassa syntyi 22 tehopistettä. Ykkössentterin paikkaa tai ainakaan palkkaa Liigasta tuskin on enää tarjolla, joten Ramstedtilla on seuraavassa työpaikassaan paljon todistettavaa.

Toiselta laidalta löytyy Kim Strömberg. Jokerikasvatista odotettiin aikoinaan Jori Lehterän kaltaista talenttia, mutta potentiaali ei koskaan realisoitunut. Sen sijaan Strömbergistä kasvoi luotettava kahdensuunnan pelaaja, joka silloin tällöin väläyttelee myös hyökkäyspäässä. Edelliskaudella SaiPan riveissä syntyi vaatimattomat 9+9 tehopisteet, mutta pudotuspeleissä laitahyökkääjä löysi vanhaa virettään ja iski 9 ottelussa tehot 2+3.