Liiga-joukkue Vaasan Sportin viime kausi oli murheellinen joukkueen jäätyä sarjan jumboksi.

Tänään julkistettu viime kauden taloudellinen tulos ei sekään näytä kovinkaan kaksiselta. Sport teki reilun 4,5 miljoonan euron liikevaihdolla 115 000 euron tappiollisen tuloksen.

Murheellista tuloksessa oli myös liikevaihdon putoaminen edelliskaudesta peräti 11,4 prosentilla.

– Takana on erittäin raskas kausi ja saimme elää kaikki ne haasteet mitä seura kokee, kun urheilullinen tulos ei vastaa yhteisön odotuksia. Tässä tilanteessa ei etsitä syyllisiä vaan otetaan talteen kaikki ne asiat mistä voidaan oppia jotain ja mennään eteenpäin, seuran puheenjohtaja Heikki Hiltunen toteaa tiedotteessa.

Joukkue joutui viime kaudella peräti 600 000 euron säästökuurille, kun lipunmyynti ja sen seurauksena myös ravintolamyynti sakkasivat pahasti.

– Kukaan meistä ei ole ylpeä viime kauden pelaajamyynneistä eivätkä kaikki muutkaan säästökohteet olleet mielekkäitä. Toisaalta siinä tilanteessa toimenpiteet olivat pakko tehdä, Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kertoo.

Joukkueen tuleva kausi ei näytä juurikaan helpommalta, sillä kausikorttimyynnissä on Kurténin mukaan jääty vuoden takaisesta. Hän kertoo kuitenkin yritysmyynnissä olleen ”hyvä vire”, jonka uskoo kompensoivan kokonaistilannetta.

Sportilla on tiedossa haasteita myös kaukalossa, sillä useat asiantuntijat ovat sijoittaneet seuran arvioissaan perjantaina alkavan Liigan hännille.