Suomalainen NHL-hyökkääjä harjoitellut kesällä jopa taitoluisteluvalmentajan valvonnassa – ”Tämä on ollut pitkä kesä, oikeastaan liian pitkä”

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen on nauttinut kesälomastaan Suomessa, mutta laskee jo päiviä joukkueen harjoitusleirin alkamiseen.

– On ollut mukavaa olla kotona. Siellä voi vetää henkeä pitkän kauden jälkeen ja nähdä perhettä sekä ystäviä. Olen kuitenkin jo innoissani uudesta kaudesta. Tämä on ollut pitkä kesä, oikeastaan liian pitkä minun mielestäni, Lehkonen toteaa montrealilaisseuran nettisivulla viitaten joukkueen jäämiseen viime kaudella ulos pudotuspeleistä.

23-vuotias suomalainen on harjoitellut kesän tutulla kaavalla. Fysiikkavalmentaja Viljo Niemeläinen on valvonut hänen harjoituksiaan Turussa jo viidettä vuotta peräkkäin.

Jääharjoituksissa apuna on ollut muutaman kerran viikossa jopa taitoluisteluvalmentaja. Muuten hän on harjoitellut muiden suomalaisten NHL-pelaajien, kuten Rasmus Ristolaisen, Mikko Koivun ja Patrik Laineen kanssa.

Kesän aikana Lehkonen on tavannut myös Canadiensin tämänvuotisen kärkivarauksen, Jesperi Kotkaniemen. Paikka oli mitä epämuodollisin, molemmat pistäytyivät Turussa heinäkuun alussa järjestyssä Ruisrockissa

– Hän sanoi olevansa tulossa festareille, joten totesin että meidän pitäisi varmaan nähdä ja vähän jutella. Oli mukava tutustua häneen, Lehkonen toteaa.

Canadiensissa jo kaksi kautta viihtynyt Lehkonen lieneekin mitä mainioin opas 18-vuotiaalle Kotkaniemelle, kun joukkueen harjoitusleiri syyskuun alussa alkaa.