NHL-lupaus työstänyt suurinta heikkouttaan – taitoluistelun maailmanmestarin kanssa

Philadelphia Flyersin neljännellä kierroksella viime vuoden varaustilaisuudessa varaama Matthew Strome pystyy pistetehtailuun. Hän on osoittanut sen junioriliiga OHL:n Hamilton Bulldogsissa: 192 pelattua ottelua on kartuttanut pistetiliä muotoon 87+81=168.

Stromella on kuitenkin ollut yksi iso heikkous: hänen luistelunsa. Hän joutuu tekemään sen kanssa lisätöitä läpi uransa, eikä kanadalaislaituri ole jäänyt tuleen makaamaan. Opettajakseen hän on saanut entisen taitoluistelun maailmanmestarin Barbara Underhillin.

– Hän on auttanut minua todella paljon viimeisen parin kesän aikana, joten luistelusta tulee vain parempaa, Strome hehkutti NBC:n haastattelussa.

– Oikeastaan työstämme kaikkea – rytmiä, jalkanopeutta ja terävyyttä. Aika lailla kaikkea.

Lisäksi luisteluun ollaan laitettu paukkuja Flyersin kehitysleireillä. Vinkkejä ja apua tulee myös hänen veljiltään Ryanilta ja Dylanilta, molemmat ykköskierroksen varauksia.

– Jos tarvitsen jotain, kysyn heiltä. Puhun heidän kanssa lähes päivittäin, on kyseessä sitten tekstiviesti tai videopelien pelaaminen keskenämme, puhumme jatkuvasti. Heidän puoleen käännyn ensimmäisenä, mikäli tarvitsen jotain. He ovat olleet suureksi avuksi aina varausvuodesta lähtien. Olen oppinut ja kasvanut pelaajana.