Rauman Lukon kapteeni Janne Niskala on melko varmasti tämän vuoden Pitsiturnaukseen osallistuvista pelaajista eniten pelannut kiekkokauden avausturnauksessa. Niskalan mukaan asia oli keskustelun aiheena aamulla, kun joukkueen jäsenet saapuivat hallille.

– Aamulla sitä mietittiin, että kun nyt on juhlavuosi niin yhdeksän tai kymmenen kertaa on tullut itse pelattua. Sitten toiset samat, jotka olen ollut katsomassa, Niskala laski SuomiKiekon haastattelussa.

Vuosien varrella on tullut siis muutama kiekkokauden avauskarnevaali nähtyä. Jotain niistä on myös opittu.

– Liian vaikeita ei kannata yrittää. Jää on aika huono ja ollaan oltu jäällä vain vähän aikaa. Joka kerta se jännittää yhtä paljon.

Turnaus alkoi Lukon osalta 10.15, kun isäntäjoukkue kohtasi rakkaan vihollisen Porin Ässät. 2-1-voittoon päättynyt ottelu on hyvällä tuurilla pitkän päivän alkurupeama. Mikäli Lukko etenee aina finaaliin asti, pelikamppeet voi riisua yltään illalla kymmeneltä.

Se asettaa isoja vaatimuksia monella tapaa niin kuormituksen kuin palautumisen osalta.

– Yritetään pelata tasaisesti, että kaikki saisi näyttää. On tämä kova paketti. Yhteen peliin on kova kulutus ja parhaimmillaan voi joutua pelaamaan neljä peliä. Vielä kun keli on tällainen, Niskala sanoo ja viittaa Raumalla jo kuukauden päivät vallinneeseen helteeseen.

– Nesteytys on iso asia. Täytyy muistaa juoda paljon, jotta kropassa pysyy energiaa. Ruokailu ja venyttelyt on myös oleellisia. Jossain vaiheessa jalkoja ylös, sillä huilata pitää.