KHL:ssä otetaan tulevalla kaudella käyttöön useita sääntömuutoksia, joilla pyritään tekemään pelistä sujuvampaa ja vähentää pelikatkoja.

KHL:n tuomaritoiminnasta vastaava Aleksei Anisimov haluaa, että asiasta kommunikoidaan joukkueiden ja liigan edustajien kesken. Hän korostaa myös harjoitusotteluiden tärkeyttä uusien linjausten omaksumisessa.

– Harjoitusturnaukset ovat tärkeitä sekä pelaajille että tuomareille. Uudet tulkinnat ja säännöt tulevat ja tuomarien pitää kommunikoida joukkueiden kanssa pelien aikana. Teoria on yksi asia, mutta käytännössä se on nopeaa ja helppoa. On parempi analysoida kaikki kysymykset ennen kauden lakua. Meillä on kuukausi aikaa kokeilla muutoksia, jotka olemme tehneet, Anisimov totesi venäläismedia Business-Gazetan haastattelussa.

Uudet säännöt ovat Anisimovin mukaan sopusoinnussa Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sääntöjen kanssa. Tärkeintä on pitää ottelu dynaamisena kokonaisuutena.

– Kukaan ei halua tulla katsomaan tylsää ottelua. Dynaamisuus on syytä säilyttää ja me ymmärrämme sen.

Nämä kuusi sääntöä astuvat voimaan ensi kaudesta alkaen:

  1. Mikäli maalivahti poistuu alueeltaan ja sulkee kiekon ilman, että hän on vastustajan puolesta ahdistettu, hänelle tuomitaan kahden minuutin rangaistus.
  2. Mikäli kiekko menee päätyyn ja pelaaja ei kiirehdi sen perään vaan odottaa vihellystä, tuomaristo kiinnittää asiaan huomiota. Ensimmäisestä kerrasta selviää varoituksella, toisesta seuraa kahden minuutin rangaistus.
  3. Mikäli joukkue ei ole saanut vaihtaa pitkän kiekon vuoksi ja yrittää pelata aikaa aloitustilanteessa, ensimmäisestä kerrasta tulee varoitus. Jos tämä toistuu, seuraa kahden minuutin rangaistus.
  4. Jos pelaaja luopuu kiekosta ja taklaus ei osu kiekosta luopuneeseen pelaajaan välittömästi, kyseessä on sääntörikkomus. Seurauksena on kahden minuutin rangaistus, mutta tarvittaessa voidaan soveltaa myös kovempia rangaistuksia.
  5. Rangaistuslaukauksen saa suorittaa kuka tahansa pelaaja. Aiemmin rangaistuslaukauksen on saanut suorittaa vain rikottu pelaaja.
  6. Valmentaja voi jatkossa haastaa paitsion niin monta kertaa kuin haluaa. Jokaisesta epäonnistuneesta haastosta seuraa kahden minuutin rangaistus. Maalivahdin häirinnän osalta sääntö pysyy entisellään.