Carolina Hurricanes ja suomalaistaituri Sebastian Aho ovat aloittaneet neuvottelut uudesta sopimuksesta.

Ahon nykyistä tulokassopimusta on vielä vuosi jäljellä ja raumalaislähtöinen hyökkääjä toivoo itselleen pitkää jatkodiiliä. Juuri nyt keskustelut ovat kuitenkin vielä alkuvaiheessa, mutta Ahon odotetaan nousevan jopa Hurricanesin hintavimmaksi pelaajaksi.

– Olemme aloittaneet neuvottelut, mutta vielä on turhan aikaista sanoa mitään, Aho kertoi NHL.comin toimittaja Tom Gulittille.

21-vuotias ”tietokone” oli viime kaudella sensaatiomaisella pelipäällä ja nakutti pelaamassaan 78 ottelussa 65 tehopistettä (29+36). Tulevalla kaudella nuorukainen odottaa ottavansa entistä johtavamman roolin joukkueensa keskuudessa.

– Haluan olla vielä parempi pelaaja ja johtaa sillä tavoin. En ole kaveri, joka räyhää pukukopissa. Pyrin johtamaan omalla esimerkilläni, Aho summasi.

Carolinan johtoportaassa nähdään tulevalla kaudella uusia nimiä, kun päävalmentajan pallille astuu seuran apuvalmentajana toiminut Rod Brind’Amour. Lisäksi Don Waddell nimettiin joukkueen uudeksi GM:ksi toukokuussa. Aholla oli omat aavistuksensa sen suhteen, että jotain on tapahtumassa.

– Aavistelin jotain tämän kaltaista. Mielestäni tarvitsimme pientä muutosta ja nyt näemme miten tämä lähtee toimimaan. Kaikki liikut tehtiin sen vuoksi, että olisimme jatkossa parempia. Kaikki haluavat voittaa ja siihen myös pyrimme.