Jääkiekon Suomen Cup herätettiin vuosi sitten kuolleista 46 vuoden tauon jälkeen. Mukana ei ollut kuitenkaan Liiga-seuroja, vaan joukkueita Mestiksestä ja muilta alemmilta seuratasoilta.

Mestaruuden vei TUTO Hockey. Turkulaisryhmä voitti finaalissa SaPKon 4-1.

Tänä vuonna Suomen Cup pelataan peräti 66 joukkueen voimin. Kaikkiaan 37 II-divisioonan joukkuetta ilmoittautui Suomen Cupiin, ja ne pelaavat ensimmäisellä kierroksella 22.-26.8. Lisäksi mukana on 29 Suomi-sarjan ja Mestiksen joukkuetta.

Suomen Cupun toinen kierros pelataan 29.8.-2.9. kolmen joukkueen lohkoissa ja kolmas kierros 5.-8.9. myöskin kolmen joukkueen lohkoissa.

Puolivälierät pelataan paras kahdesta –menetelmällä 12. ja 14.9. Myös välierät pelataan paras kahdesta –menetelmällä 19. ja 21.9. Loppuottelu on ohjelmassa 9. marraskuuta.

Suomen Cupia pelattiin aiemmin 1955-71 ja silloin mukana oli myös joukkueita SM-sarjassa. Viimeisimmässä vanhan ajan Suomen Cupissa mestaruuden vei 1971 Ilves.

Liigan seurat eivät ole tänäkään vuonna mukana Suomen Cupissa. Turnausta voikin pitää amatöörikiekon Suomen mestaruusturnauksena.