Kärpät aloittaa perjantaina CHL-taipaleensa kun vastaan asettuu tuore Ranskan mestari Rouen Dragons.

Vierasjoukkueen aliarvioiminen ei tule kyseeseen, sillä Rouenista löytyy rutkasti kansaivälistä kiekkotaustaa. Puolustusta johtavat Pohjois-Amerikasta saapuneet Mathieu Brodeur ja Mathieu Roy, joilta löytyy yhteenlaskettuna yli 700 ottelun AHL-kokemus.

Yhtenä mielenkiintoisena nimenä nostettakoon myös esiin täksi kaudeksi Ranskaan siirtynyt suomalaispakki Atte Mäkinen, joka kiekkoili viime kaudella Rauman Lukossa. 23-vuotiaan Mäkisen vyöltä löytyy myös Suomen mestaruus Tapparan riveistä vuodelta 2016.

Hyökkäyksen kärkeä edustavat kauden 2017-18 Ranskan liigan pörssikärjessä roikkuneet Marc-Andre Thinel, Loïc Lampérier ja Nicolas Deschamps sekä päättyneellä kaudella Liigassakin kiekkoilleet Juha Koivisto ja Michel Miklik.

Maalissa nähtäneen pudotuspeleissä huimia otteita esittänyt slovenialaisvahti Matija Pintaric.

Kärpät lähtee kamppailuun varsin tutuin viisikoin, jota johtaa ykkösketjussa pelaavat Niklas Lasu, Ville Leskinen ja Jasper Lindsten.

Suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin kolmosketjussa pelaavaan supervitjaan, jossa operoivat Rasmus Kupari, Aleksi Heponiemi ja Mika Pyörälä. Näistä jälkimmäinen huilasi viime viikon torstaina pelatun Sport-ottelun, mutta Kuparia ja Heponiemiä tämä ei hidastanut pätkääkään.

Etenkin 18-vuotias Kupari oli varustettu mielettömällä itseluottamuksella ja nuorukainen tuntui tekevän jäällä mitä tahtoo. Tehot 0+3 tuntuivat vähäiseltä saldolta siihen nähden, mitä Kupari onnistui luomaan Kärppien 6-2 -voittoon päättyneessä ottelussa.

Mikäli Kärppien viljelemä lennokas pelitapa jatkuu perjantaina pelattavassa CHL-kamppailussa, tulee ranskalaisorkesteri saamaan elämänsä selkäsaunan.

Oululaisten maalilla aloittaa Jussi Rynnäs. Varavahtina toimii puolestaan Justus Annunen Veini Vehviläisen ollessa sairaana.

Arvio:

Kärpät nappaa pisteet voitoin 5-1.