Maalivahti Niklas Bäckströmille viime kausi oli todella hankala.

Kokenut maalivahti joutui HIFK:ssa jopa harjoitusten ulkopuolelle, kun Kevin Lankinen ja Atte Engren hoitivat ykkös- ja kakkosmaalivahdin ruudut. Tästä syytä Bäckström joutui yllättäen harjoittelemaan kahdestaan maalivahtivalmentaja Jan Lundellin kanssa, eikä vastuuta tullut peleissä.

– Se oli henkisesti erittäin kova paikka. Koko uran raskaimpia hetkiä. En olisi uskonut ikinä, että tuollainen tilanne tulee eteen noilla kilometreillä, Bäckström kuvailee Aamulehdelle.

– Jääkiekkomaailma on jännä. Siinä sattuu ja tapahtuu kaikennäköistä hyvin nopeasti. Silti en toivo omaa kohtaloani yhdellekään kiekkoilijalle. Joukkue on sinulle kuin toinen perhe. Puolustat sitä kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Kun sinulta otetaan tämä nautinto pois ilman syytä, se sattuu, Bäckström jatkaa.

Lopulta kokenut maalivahti pelasi viime kaudella ainostaan seitsemän Liiga-ottelua. Tulevalla kaudella hänen otteitaan nähtäneen kuitenkin enemmän, sillä Bäckström solmi aiemmin kesällä yksivuotisen sopimuksen Tapparan kanssa.

Lähde: Aamulehti