KHL-joukkue Jokerit on vahvistanut ensi kauden hyökkäysrosteriaan hankkimalla valkovenäläis-kanadalaisen Geoff Plattin riveihinsä yksivuotisella sopimuksella.

Platt muistetaan Suomessa kaudelta 2008-2009, jolloin hän nakutteli Tampereen Ilveksen paidassa 45 ottelussa tehot 20+18=38.

Viimeiset kymmenen kautta vasemmalta ampuva laitahyökkääjä on lyhyttä Ruotsin visiittiä lukuunottamatta viihtynyt KHL:ssä, jossa 428 runkosarjaottelussa on syntynyt 145 maalia ja 263 tehopistettä. 67 pudotuspeliä ovat sujuneet tehoin 20+14=34.

Platt on KHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä kymmenentenä

– Platt on todella monipuolinen hyökkääjä, joka tuo joukkueeseemme niin kärkiosaamista kuin tärkeää kokemusta. Olemme todella iloisia, että hän liittyy ryhmäämme, Jokereiden GM Jari Kurri kertoo tiedotteessa.

Kanadalaissyntyinen Platt sai vuonna 2012 myös Valko-Venäjän kansalaisuuden ja on pelannut maan paidassa kolmet MM-kisat

Plattin hankinnan lisäksi Jokerit kertoi käyttäneensä viime kauden runkosarjan tehokkaimman pelaajansa, tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensenin, sopimuksessa olleen option tulevasta kaudesta.

Viime vuonna Jokereihin tullut Jensen teki 54 runkosarjaottelussa tehot 19+18=37 ja pudotuspeleissä 1+5=6.

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Nicklas Jensen jatkaa! Jokereiden viime kauden parhaan pistemiehen sopimuksessa ollut optio on käytetty ja hyökkääjä pelaa punakeltaisissa myös kaudella 2018-19 | LUE: bit.ly/2NfA40n #Jokerit #KHLfi

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Welcome to Helsinki, Geoff! KHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä sijalla 10 oleva Geoff Platt liittyy Jokereiden miehistöön kauden 2018-19 kattavalla sopimuksella | LUE: bit.ly/2misV3X #Jokerit #KHLfi