Jarmo Kekäläinen ei saa supertähteään pysymään rahalla – ”Ei ole väliä, saako hän 9, 10 vai 11 miljoonaa”

© Kuva: Getty Images

NHL-seurojen General Managereille eli toimitusjohtajille kesä on kiireistä aikaa. Pitää kasata seuraavaksi kaudeksi mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue, mutta samaan aikaan pitää tehdä jatkosopimuksia, pelaajakauppoja ja muita peliliikkeitä myös pidemmällä tähtäimellä.

Columbus Blue Jacketsin suomalaisella GM:llä Jarmo Kekäläisellä on dilemma nimeltä Artemi Panarin. Venäläinen tähtihyökkääjä saapui joukkueeseen viime kesänä Chicago Blackhawksista ja pelaa sinitakeissa myös lokakuussa alkavalla kaudella.

Mutta pelaako sen jälkeen?

Panarinin sopimus loppuu vuoden päästä, eikä tämä ole suostunut allekirjoittamaan jatkosopimusta. Jotkut ovat arvelleet, että kyse on Kekäläisen tarjoamasta palkasta. Nyt Panarinin agentti Daniel Milstein on avannut tilanteen taustoja The Athletic -lehden haastattelussa. Eikä kyse kuulemma ole rahasta.

Ei tietenkään.

– En edes tiedä, mitä Columbus aikoo tarjota hänelle. Olen lukenut jostain, että pelaaja-agenttien työ olisi saada pelaajille niin paljon rahaa kuin mahdollista. Mutta ei se ole niin. Luulen, että Columbus antaisi hänelle 11 miljoonaa dollaria kaudesta, jos hän todella haluaisi sellaisen summan. Mutta en ole vielä edes keskustellut Columbuksen kanssa, Milstein kommentoi.

26-vuotias hyökkääjä tienaa ensi kaudesta kuusi miljoonaa dollaria. Viime kaudella venäläinen takoi Columbuksen paidassa runkosarjassa komeat 27+55=82 pistettä. Kuudessa pudotuspelissä pistetili karttui 2+5=7 pinnalla.

Viime aikoina NHL:ssä on tehty jättimäisiä sopimuksia, kun esimerkiksi Los Angeles Kingsin puolustaja Drew Doughty tienaa seuraavista kahdeksasta kaudesta 11 miljoonaa dollaria kustakin.

– Olette nähneet näitä viime aikojen sopimuksia. Olen kuullut, että Artemin kohdalla puhutaan 9 tai 10 miljoonasta dollarista. Mutta me emme ole jäädyttäneet tilannetta rahan takia. Jos soittaisin Jarmolle nyt, hän luultavasti ajaisi luokseni ja tekisimme sopimuksen saman tien. Mutta kyse ei ole rahasta. Tässä on kyse vain siitä, haluaako hän viettää seuraavat kahdeksan vuotta Kolumbuksessa. Se on nyt ainoa kysymys, Milstein taustoitti.

– Hän (Panarin) rakastaa joukkuetta ja valmentajaa. Kyse ei ole mistään muusta kuin sopimuksen pituudesta. Jos olisi tarjottu kahden vuoden sopimusta, se olisi luultavasti jo tehty, agentti vakuutti.