Ottawa Senatorts ja Cody Ceci ovat ajautuneet isoon kiistaan uuden sopimuksen neuvotteluissa, kertoo NHL-toimittaja Elliotte Friedman.

Osapuolet ovat yrittäneet kesän mittaan päästä sopuun uudesta NHL-diilistä. Lähteet kertovat kuitenkin, että osapuolten välillä on yhä syvä erimielisyys.

Osapuolia hiertää raha. Friedmanin mukaan seura ja pelaaja ovat aivan eri sivuilla palkkasummista. Senators on valmis maksamaan Cecille 3,35 miljoonaa dollaria. Pelaaja itse vaatii kuitenkin peräti kuuden miljoonan dollarin vuosituloja.

Pyyntö on hurja. Moni kiekkofani onkin sosiaalisessa mediassa ihmetellyt, mihin Cecin pyyntö perustuu. 24-vuotias peruspuolustaja tienasi aiemman sopimuksen turvin 2,8 miljoonaa dollaria.

Ainakaan viime kausien tehot eivät oikeuta palkan tuplaamiseen. Ceci pelasi viime kaudella Senatorsin matkassa 82 ottelua tehoin 5+14=19. Tehotilasto oli synkkä -27.

Ceci on ykköskierroksen varaus kesältä 2012. Hän edusti Kanadaa MM-kisoissa keväällä 2016, kun joukkue marssi MM-kultaan. 10 pelissä syntyi tehot 1+5=6.