NHL-konkari Lauri Korpikosken elämä on mennyt uusiksi sairastumisen takia, kertoo Iltalehti.

Iltapäivälehti paljastaa kiekkonkonkarin sairastuneen krooniseen tulehdukselliseen suolistosairauteen IBD:hen. Sen myötä kesäharjoittelu on muuttunut täysin.

– Oireet alkoivat oikeastaan huhtikuussa Sveitsissä ja diagnoosin asiasta sain toukokuussa. Totta kai se oli alkuun vähän pysäyttävä uutinen ja kolaus. Olen aina ollut terve urheilija, nyt joutuu oikeasti sairastamaan jonkin verran. Kyseessä on krooninen tauti, se tulee sitten olemaan mukana loppuelämän jossain määrin, Korpikoski kertoo Iltalehdelle.

31-vuotias huippuhyökkääjä nähdään tulevalla kaudella Suomessa – Korpikoski teki tuoreeltaan sopimuksen TPS:n kanssa.

– Tämä vaikuttaa energiatasoihin. Treeneistä ei palaudu samalla tavalla, ja välillä voi olla päiviä, jolloin kovempi treeni ei kannata. On pitänyt myös olla tarkkana, ettei paino tippuisi enempää harjoittelun takia. Yhdeksän kiloa lähti eli pääsin nopeasti kesäkuntoon. Nyt asiat ovat ihan kohtuullisella tasolla, mutta kroppaa pitää kuunnella.

IBD on Suomessa yleistynyt suolistosairaus. Sitä sairastaa jo 46 000 suomalaista – joka vuosi todetaan yli 2000 uutta tapausta Suomessa. Korpikoskea ennen myös moni muu huippukiekkoilija on kertonut avoimesti sairaudestaan. Yksi aktiivisimmista vaikuttajista on Teemu Ramstedt, joka toimii pyöräilyseura IBD Cyklingin puheenjohtajana. Kiekkotähden ja pyöräilyseuran tavoite on kasvattaa tietoisuutta yleisestä suolistosairaudesta.

Lähde: Iltalehden alkuperäinen uutinen.