Erik Karlsson meni sivu suun – NHL-seura joutuu nyt tyytymään suomalaistähteen: ”Mestarijoukkue tarvitsisi jonkun paremman”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Leijonien puolivälierästä!

Tällä tietoa näyttää siltä, että Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson jatkaa uraansa joko Dallas Starsissa tai Tampa Bay Lightningissa.

Yksi pettyneistä ruotsalaistähden kalastelijoista oli New Jersey Devils. Fansided-sivuston Pucks and Pitchforks -palstalla toimittaja Nick Villano pitää jo käytännössä selvänä, että Devils on pudonnut Karlsson-kilpajuoksusta.

Villano on huolissaan siitä, että Devils ei ole pystynyt vahvistamaan alakertaansa.

– Devils on menettänyt John Mooren ja hankkinut Eric Gryban sekä John Ramagen. Siinä se, Villano huomauttaa jutussaan.

Villanon mukaan nyt näyttää siltä, että Devilsin ykköspuolustaja ensi kaudella on suomalainen Sami Vatanen. Tämä saa Villanon varsin mietteliääksi.

Joukkue, joka tavoittelee tosissaan Stanley Cupia, tarvitsisi jonkun paremman pelaajan ykköspuolustajakseen.

– Hän tuli kesken viime kauden kaupassa, jossa Adam Henrique lähti Anaheim Ducksiin. Se oli loistava vaihtokauppa molemmille joukkueille, ja yksi suurimmista syistä sille, että Devils pääsi jo päättyneellä kaudella pudotuspeleihin, Villano kirjoittaa.

– Mutta kun katsotaan eteenpäin, onko Vatanen tarpeeksi hyvä ollakseen loistavan joukkueen kärkipuolustaja? Villano kysyy.

Ja vastaa itse.

– Riippuu, miltä kantilta asiaa tarkastelee. Vatanen oli huonon joukon paras viime kaudella. Hän teki parhaansa kantaakseen puolustajaparejaan kuten Andy Greeneä, Ben Lovejoyta ja Damon Seversonia.

– Sen perusteella mitä olemme nähneet ja mitä tilastoista voi päätellä, Vatanen on lähellä olla hyvä ykköspuolustaja NHL:ssä. Mutta silti hän ei ikinä nouse aivan parhaiden tasolle. Devils voi lähteä kauteen niin, että Vatanen on ykkönen. Mutta joukkue, joka tavoittelee tosissaan Stanley Cupia, tarvitsisi jonkun paremman pelaajan ykköspuolustajakseen, Villano päättelee.

JYPin kasvatti Vatanen, 27, aloittaa syksyllä seitsemännen kautensa NHL:ssä. Miehellä on tilillään 337 NHL:n runkosarjan ottelua tehoilla 36+118=154 ja plusmiinus-saldolla +21. Pudotuspeleissä Vatanen on pelannut 44 ottelua komealla pistesaldolla 6+17=23.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Leijonien puolivälierästä!